Raudonasis sausas
Tankus ir sodrus, išraiškingas ir puikiai subalansuotas, raudonųjų slyvų, granatų, aviečių, rožių aromatų vynas daromas iš atskiro Larry Stone vynuogyno,. Sulčių fermentacija vykdyta 20 ir 50 hl nerūdijančio metalo talpose. Po fermentacijos vynas 12 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse. (25 % naujų ir 75 % antro ar trečio naudojimo) ir keturis mėnesius laikytas metalo talpose prieš išpilstant į butelius.Pikantiškų prieskoninių žolelių, šlapio akmens poskonio, aksominės tekstūros vynas.
Tiekti 12-14°C prie laukinės paukštienos, skrudintos antienos, plėšytos antienos su bulvėmis, ant grotelių skrudintų plonos kiaulienos šoninės juostelių su anyžiumi, kepto tuno.
A wine with presence and a tight but refined core of bright acidity and tannins, framed by expressive rose petal, raspberry and river stone accents. Best from 2020 through 2027.
Pale to medium ruby-purple, the 2017 Pinot Noir Estate is scented of blueberries, marionberries and blackberries with accents of mossy bark, forest floor and violets. Medium-bodied, it offers intense, ripe, floral-tinged fruits with a pleasantly chalky frame and great freshness, finishing long and flavorful.
„Lingua Franca“ 2015 m. įkūrė Larry Stone'as, Davidas Honigas ir Dominique'as Lafonas, įkvėptas išskirtinės vynuogynų vietos - Eola-Amity Hills, kurią Larry nusipirko 2012 m. Netrukus jie pasamdė Thomasą Savre, puikų jauną vyndarį, turintį darbo patirties kai kuriuose geriausiuose Burgundijos vyno ūkiuose. Kartu jie subūrė talentingų ir aistringų narių komandą, vykdančią atsakingą ūkininkavimą, tausojant gamtą ir aplinką. Per kelis mėnesius tapęs devintuoju JAV someljė meistru Larry Stone'as tapo pirmuoju amerikiečiu, laimėjusiu prestižinį tarptautinį Prancūzijos someljė konkursą Paryžiuje. Jo karjera tęsiasi 30 metų kaip restorano savininko ir someljė restoranuose „Four Seasons“, „Charlie Trotter's“ ir „Rubicon“ , o kulminaciją pasiekia "Lingua Franca" vyninė, kur įgyvendinama jo svajonė - gaminti išskirtinius Oregono vynus.