Raudonasis sausas
Vynas daromas tik iš ūkyje užaugintų vynuogių ir atsiskleidžia per vanilės, raudonųjų vyšnių, džiovintų uogų aromatus, kuriuos papildo tabako, odos ir vanilės aromatinės natos. Burnoje vynas vidutinio kūno, išlaiko puikų balansą, bet skonių paletėje dominuoja raudonieji vaisiai ir tabakas. Kompleksiškumo suteikia prieskonių natos, tokios kaip cinamonas ar muskato riešutas. Tvirtų taninų, puikaus balanso. Šio vyno poskonis ilgas ir elegantiškas suteikiantis progą juo mėgautis ilgai ir niekur neskubėti.
Vynas brandintas ąžuolo statinėse 6 metus. Nefiltruotas.
Likutinis cukraus kiekis 6,6 g/l.
Tiekti 18–20°C prie mėsos patiekalų. Vyndarys asmeniškai rekomenduoja derinį su česnakais, rozmarinu ir ančiuviais įdaryta ėriena.
Tradicinis vynas,iš kurio trykšta geležis, šilta žemė ir pikantiški tabako lapai, kartu prisideda slyvomų, prieskonių ir apelsino žievelės natos. Šis sultingas ir tankus, tvirtas, bet pikantiškais taninais pasižymintis vynas. Vidutinio svorio ir gana sodrios tekstūros, kaip ir kiti ragauti López de Heredia raudonieji. Gerkite dabar arba palaikykite ilgiau.
“Turbūt nė viena vyninė pasaulyje nesilaiko savo tradicijų taip išdidžiai ir atkakliai, kaip tai daro „López de Heredia“. Paradoksalu, bet tai kartu ir vyninė, kurios vynuogininkystė ir vyno gamyba yra puikus bei įžvalgus pavyzdys jauniems, į priekį žiūrintiems gamintojams visame pasaulyje ... ” Eric Asimov, The New York Times Pasaulyje yra vos kelios kitos vyninės, galinčios lygiuotis su Lopez de Heredia paveldu bei prestižu. Nuo tada, kai prieš 143 metus šią vyninę įkūrė Don Rafaelis Lópezas de Heredia, ji nedaug tepasikeitė. Šeima nuosaikiai laikosi vyndarystės doktrinos, nubrėžtos 1880-aisiais - gaminti vyną tik iš savo vynuogynų ir nedarant jokių kompromisų kantriai siekti geriausio įmanomo rezultato. Darbas vynuogyne nepasikeitė nuo 1880-ųjų. R. López de Heredia yra „tradicionalistai“, pergyvenantys ir išlaikantys tradicijas bei saugantys unikalų Riochos regiono paveldą. Fermentacija vyksta 72 dideliuose ąžuolo kubiluose, iš kurių kai kurie yra gaminti vyninės įkūrimo metais ir siekia 143 metų amžių. Po fermentacijos vynas itin ilgai brandinamas rankų darbo amerikietiško ąžuolo statinėse.