Raudonasis sausas
Didis M.Chapoutier vynas - mišinys iš kairiojo ir dešiniojo Ronos krantų vynuogynų.Vynas sultingas, vaisiškas, šilkinių, subtilių taninų. Vynas brandintas 6 mėn. betoninėse talpose ir nerūdijančio plieno talpyklose kvepia juodaisais serbentais, avietėmis, baltaisiais pipirais, džiovintais čiobreliais.
Tiekti 16-18°C prie troškintos ėrienos, raudonos mėsos maltinių, kiškienos.
Brimming with red fruit aromas, with notes of spices and dried herbs including laurel. Rich and fleshy, but with healthy tannins and an excellent freshness that drives the very harmonious finish. This producer’s biggest wine is a blend of wines from the left and right banks of the Rhone. Roughly 50-50 grenache and syrah. Drink now.
"Maison M. Chapoutier" ūkis svarbus vyndarystės istorijoje, nes buvo vienas iš tų, kurie išgarsino Šiaurės ir Pietų Ronos slėnio vynuogynus. Nors vynas su "Chapoutier" ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. "Chapoutier" ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, "Cote-Rotie" vynui naudojamos tik ‘Syrah', nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam "Hermitage" – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie "Chateauneuf-du-Pape" apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘. Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, "Chapoutier" pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vynų gamyboje. Siekdami vynuogių kokybės, "Chapoutier" vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje. Chapoutier taip pat turi vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose. Michel'is Chapoutier yra dinamiška ir smalsi asmenybė, siekianti nuolat pažinti naujus vyno regionus. Šiai dienai Chapoutier vynies galima rasti ir Australijoje, Pietų Prancūzijoje, Elzase. http://www.chapoutier.fr/