Baltasis sausas
Prieš fermentaciją vynuogių sultys 48 valandoms buvo atvėsintos. Alkoholinė vyno fermentacija vyko nerūdijančio plieno talpose, palaikant 16-18°C temperatūrą. Pasibaigus fermentacijai, vynas apie 8 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse, kartu su mielių nuosėdomis. 15% vyno brandinta naujose, likusi dalis - du kartus naudotose statinės.
Aukso gelsvumo spalvos vynas pasižymi prisirpusių ananasų, kriaušių, ličių ir akacijų žiedų aromatais. Burnoje vynas apvalaus kūno, vidutinio gylio, juntami abrikosų, keptų obuolių ir vanilės skoniai.
Tiekti 10-14 °C kaip aperityvą, prie ožkos sūrio arba azijietiškos virtuvės patiekalų.
„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“ ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“ – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“ apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.
Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“ pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.
„Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.
Daugiau apie „Chapoutier“