Baltasis sausas
Saint-Péray yra piečiausia Šiaurės Ronos apelacija, kurioje gaminami tik baltieji vynai, įskaitant putojančius. Haut Chamblard Saint-Péray yra daromas iš 'Marsanne' vynuogių. Jos auga granito, kvarco ir smėlio dirvožemyje. Šis biodinaminiu būdu pagamintas "Marsanne" vynas iki metų brandinamas su nuosėdomis didelėse 600 litrų talpos statinėse.
Aromatai atsiskleidžia per skrudintų migdolų, rudojo sviesto, nokių geltonųjų vaisių bei saldžių prieskonių akcentus. Burnoje išsiskiria kreminė tekstūra, druskos bei geltonųjų vaisių skonis ir minerališkos natos.
Tiekti 12-14 °C prie ant griliaus keptos paukštienos, krevečių salotų arba lašišos kepsnio.
"Maison M. Chapoutier" ūkis svarbus vyndarystės istorijoje, nes buvo vienas iš tų, kurie išgarsino Šiaurės ir Pietų Ronos slėnio vynuogynus. Nors vynas su "Chapoutier" ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. "Chapoutier" ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, "Cote-Rotie" vynui naudojamos tik ‘Syrah', nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam "Hermitage" – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie "Chateauneuf-du-Pape" apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘. Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, "Chapoutier" pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vynų gamyboje. Siekdami vynuogių kokybės, "Chapoutier" vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje. Chapoutier taip pat turi vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose. Michel'is Chapoutier yra dinamiška ir smalsi asmenybė, siekianti nuolat pažinti naujus vyno regionus. Šiai dienai Chapoutier vynies galima rasti ir Australijoje, Pietų Prancūzijoje, Elzase. http://www.chapoutier.fr/