Raudonasis sausas
Intensyvus purpurinės ir raudonos spalvos vynas, atsiskleidžiantis per kompleksiškus ir subtilius aromatus. Čia išsiskiria juodųjų serbentų, slyvų, skrudintos kavos, cinamono bei vyšnių kvapai. Vyno skonis pikantiškas, dominuoja gervuogių, vyšnių, subtilių prieskonių ir saldymedžio skonis.
Tiekti 16-18 °C prie ėrienos šonkaulių, jautienos troškinių, brandintų kietųjų sūrių.
A textural, refined and velvety Chateauneuf-du-Pape with aromas of forest berries, wet stones, roasted meat, wild herbs and some bark. It’s medium- to full-bodied with fine, firm tannins. There is a refined texture here, silky at the center, with a delicate core of dark cherries challenged by an intense array of spices that provide verve and energy.
„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“ ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“ – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“ apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.
Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“ pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.
„Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.
Daugiau apie „Chapoutier“