Raudonasis sausas
Vynas puikaus balanso, smulkių ir tankių taninų, granitinės dirvos įtampos, minerališkas, traškios rūgšties, koncentruoto juodųjų uogų poskonio. Laukinių uogų, keptos mėsos, dūmų, juodųjų pipirų, odos aromatus ir skonius atsveria žibuoklės, suteikiančios vynui labai subtilų ir elegantišką charakterį. Fermentacija pradedama su natūraliomis mielėmis ir atliekama termoreguliuojamose betoninėse talpose. Maceracija truko 4 savaites, po to vyko malolaktinė fermentacija. Brandinimas: 25% prancūziško ąžuolo statinėse, kas suteikia vynui konsistencijos, galios ir aromatinio kompleksiškumo. Likę 75% brendo betoninėse kubiluose, todėl išsaugotas Syrah šviežumas ir minerališkumas.
Tiekti 15–16°C temperatūros prie stirnienos/ jautienos file su raudonaisiais pipirais.
Wild berries, roasted meat, smoke, black pepper and some leather, too. It’s medium-bodied with fine tannins. Lots of violets on the palate giving it a very delicate and elegant character all along. Bright with crisp acidity and a precise, focused finish. Very mineral and granite-driven. Drink or hold.
"Maison M. Chapoutier" ūkis svarbus vyndarystės istorijoje, nes buvo vienas iš tų, kurie išgarsino Šiaurės ir Pietų Ronos slėnio vynuogynus. Nors vynas su "Chapoutier" ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. "Chapoutier" ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, "Cote-Rotie" vynui naudojamos tik ‘Syrah', nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam "Hermitage" – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie "Chateauneuf-du-Pape" apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘. Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, "Chapoutier" pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vynų gamyboje. Siekdami vynuogių kokybės, "Chapoutier" vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje. Chapoutier taip pat turi vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose. Michel'is Chapoutier yra dinamiška ir smalsi asmenybė, siekianti nuolat pažinti naujus vyno regionus. Šiai dienai Chapoutier vynies galima rasti ir Australijoje, Pietų Prancūzijoje, Elzase. http://www.chapoutier.fr/