Raudonasis sausas
Brandus, lankstus, galingas vynas daromas iš atskiro L'Esquerda vynuogyno, augančio 350m virš jūros lygio, granito dirvožemyje. Derlius renkamas rankomis. 10% vyno brandinama ąžuolo statinėse, kita dalis - betoninėse talpose.
Vyne brandus juodųjų vaisių, šildančių prieskonių aromatas persipina su galingu ir kartu elegantišku skoniu. Gerai subalansuoti, tvirti taninai užsibaigia gaivinančiu lengvumu.
Patiekti 16-18 °C prie raudonos mėsos patiekalų, sodresnių troškinių su daržovėmis.
„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“ ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“ – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“ apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.
Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“ pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.
„Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.
Daugiau apie „Chapoutier“