Raudonasis sausas
Kaip Marius, Michelio Chapoutier prosenelis, visada sakė: „Geras vynas yra tas, kuris mus kviečia išgerti dar vieną gurkšnį“. Marius vynai neša šią žinią ir atspindi pietų Prancūzijos aplinkos, kuriuose jie auga, šilumą - malonumo sąvoka.
Vynas gaminamas iš Grenache ir Syrah vynuogių veislių, augančių ant į pietus nukreiptų šlaitų. Dirvožemio tipas - molis ir kalkakmenis. Grenache yra nuskinamos pirmiau, siekiant išlaikyti optimalų uogų sunokimo lygį. Vyne skleidžiasi raudonos ir juodos uogos, juodieji pipirai. Lengvas, žaismingas, švelnių taninų.
Patiekti 14–16 °C temperatūros prie lengvų mėsos užkandžių, minkštų ar vidutinio kietumo sūrių.
„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“ ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“ – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“ apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.
Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“ pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.
„Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.
Daugiau apie „Chapoutier“