Raudonasis sausas
Gaivus, lieknas, švelnios tekstūros, minerališkas vynas su nedideliu sulfitų kiekiu daromas iš atskiro Teufestal vynuogyno. Spontaniškai fermentuotas, nefiltruotas ekologiškas vynas. Derlius rinktas rankomis iš pačių biodinamiškai auginamų vynuogynų. Po spontaninės fermentacijos vynas 12 mėn. brandintas senose ąžuolo statinėse. Raudonų miško uogų, tabako lapų, kinrožės aromatų.
Likutinis cukrus - 0,1g/l.
Rūgšties kiekis - 6,8 g/l.
Sulfitų kiekis - 26 mg/l.
Patiekti 14-16 °C temperatūros prie keptos anties krūtinėlės su bruknių uogienės padažu, laukinių paukščių (tokių kaip fazanas, putpelė) patiekalų, vidutinio kietumo brandžių sūrių.
Magula vyninės įkūrėjas Joseph Husar 1931 metais įsigijo žemės jau tada vyno pasaulyje žinomame Sucha nad Parnou kaimelyje, esančiame šiaurinėje Slovakijos dalyje, Karpatų kalnyne.
Tradicinę šeimyninę vyndarystę sujaukė komunizmo liūnas ir tik 2001 metais tiesioginiai Joseph Husar palikuonys išdrįso atnaujinti šeimos ūkio veiklą. Ir tik nuo 2011 metų, Blaufränkisch vynuoge padarytas vynas pasiekė entuziastų gomurius. Savo išskirtinį kelią bandanti surasti šeima iš kitų išsiskyrė savo noru mokytis iš geriausių– galiausiai tai juos, kaip grupę, ir charakterizavo.
Semdamiesi patirties iš tokių natūralios ir ekologinės vyndarystės guru kaip Ibor Melecsky ir Zsolt Sütö, anti-intervencionistų bei biodinamistų Claus Preisinger ir Toni Hartl, (o taip pat Ondrej Korpás, Karol Braniš, Tibor Ruman, Zoltán Tamašek) šeimos ūkis pasuko neišvengiamu biodinamikos, organikos, minimalios intervencijos keliu.
Kadangi Magula vyninės vertybės yra natūralumas bei minimali intervencija, dedamas tik būtiniausias ir minimalus reikalingų sulfitų (SO2) kiekis: 10 mg/l; palyginimui ES leidžiamos ir dažniausiai sutinkamos normos siekia nuo 100mg/l iki 200 mg/l.