Raudonasis sausas
Kruopščiai atrinktos uogos spontaniškai fermentuotos didelėse metalo talpose. Vynas brandintas ąžuolo statinėse ( statinės skirtingo skrudinimo, dalis jų naujos). Prieš pilstant į butelius, vynai iš skirtingų statinių sumaišomi.
Rezultatas - koncentruotas, pasižymintis tipišku juodųjų uogų vaisių aromatu ir skoniu, puikios struktūros, aukštesnio nei vidutinis rūgštingumo.
Sulfitų kiekis vyne - 25 mg/l
Likutinis cukraus kiekis - 3,1g/l
Rūgšties kiekis - 8g/l.
Vyno padaryta 1000 but., buteliuotas 2018/07/23. Ilgas brandinimo potencialas.
Tiekti 16-18 °C prie jautienos troškinių su miško grybais, mėsainių su plėšyta jautiena, prie slovakiškų palčių makaronų su bekonu ir sūriu.
Magula vyninės įkūrėjas Joseph Husar 1931 metais įsigijo žemės jau tada vyno pasaulyje žinomame Sucha nad Parnou kaimelyje, esančiame šiaurinėje Slovakijos dalyje, Karpatų kalnyne.
Tradicinę šeimyninę vyndarystę sujaukė komunizmo liūnas ir tik 2001 metais tiesioginiai Joseph Husar palikuonys išdrįso atnaujinti šeimos ūkio veiklą. Ir tik nuo 2011 metų, Blaufränkisch vynuoge padarytas vynas pasiekė entuziastų gomurius. Savo išskirtinį kelią bandanti surasti šeima iš kitų išsiskyrė savo noru mokytis iš geriausių– galiausiai tai juos, kaip grupę, ir charakterizavo.
Semdamiesi patirties iš tokių natūralios ir ekologinės vyndarystės guru kaip Ibor Melecsky ir Zsolt Sütö, anti-intervencionistų bei biodinamistų Claus Preisinger ir Toni Hartl, (o taip pat Ondrej Korpás, Karol Braniš, Tibor Ruman, Zoltán Tamašek) šeimos ūkis pasuko neišvengiamu biodinamikos, organikos, minimalios intervencijos keliu.
Kadangi Magula vyninės vertybės yra natūralumas bei minimali intervencija, dedamas tik būtiniausias ir minimalus reikalingų sulfitų (SO2) kiekis: 10 mg/l; palyginimui ES leidžiamos ir dažniausiai sutinkamos normos siekia nuo 100mg/l iki 200 mg/l.