Vilnius

Klaipėda

Masciarelli Gianni Montepulciano D'Abruzzo DOC 2019

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Masciarelli Gianni Montepulciano D'Abruzzo DOC 2019

12,00

Aprašymas

Vynas daromas iš atskiro Loreto Aprutino (Pescara) vynuogyno, augančio molingame smėlyje.

Vynas fermentuotas ir 20 mėnesių brandintas nerūdijančio plieno statinėse. Raudonųjų slyvų, vyšnių, spanguolių, alyvuogių užtepėlės, raudonėlio, saldymedžio aromatų. Vidutinio sodrumo, lengvas, sultingas.

Patiekimas

Tiekti 16-18°C temperatūros prie grilintų dešrelių, pastos, daugiaryžio su mėsos ar grybų padažais, picų, lazanijos, mėsainių su grybais, lengvesnių sūrių.

Apie gamintoją

Nuo pat 1978-ųjų, kai Gianni Masciarelli (Džani Mašiareli) perėmė šeimos vyninę, esančią San Martino prie Maručinos miestelyje, jis pateko į Italijos vyndarių elitą. Vyninei priklauso 273,5 hektaro vynuogynų Pietų Italijoje, Abrucuose. Trylika nedidelių plotelių pabirę kalvotame ruože palei Adrijos jūrą. Dirvožemis kalkingas, turtingas mineralų. Auginamos tiek vietinės, tiek tarptautinės vynuogių veislės. Jo žymusis vynas "Villa Gemma" išgarsino 'Montepulciano' vynuoges, ir šiuo metu jos yra viena iš madingiausių Italijos veislių. Masciarelli pirmasis šiame kaimiškame ir atsilikusiame regione įdiegė šiuolaikinius vyndarystės metodus, pirmasis eksperimentavo su 'Chardonnay' ir 'Cabernet Sauvignon' veislėmis, o modernius gamybos metodus pritaikė ir vietinei baltųjų vynuogių veislei 'Trebbiano d‘Abruzzo' bei pagamino iš jos puikios kokybės vyno. "Castello di Semivicoli", "Marina Cvetic", "Villa Gemma" – trys šios vyninės vynai, skinantys laurus vyno konkursuose ir mėgėjų sudarytuose vynų sąrašuose. Po netikėtos vyndario mirties 2008 m. ūkį perėmė jo žmona vyndarė Marina Cvetic.

Masciarelli Tenute Agricole S.R.L.

Masciarelli Tenute Agricole S.R.L.

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti