Raudonasis sausas
Visiškai naujas Lapierre vynas „Le Beaujolais“ yra jaunasis Morgono apeliacijos vynų brolis. Vynas daromas iš 50-80 metų vynmedžių, augančių granitinio žvyro dirvožemyje, bet esančių už Cru ribų. Sultys fermentuotos su vietinėmis mielėmis, vynas su mažesniu sulfitų kiekiu, nefiltruotas.
Tai lengvesnė ir betarpiškesnė Gamay išraiška, skirta ankstesniam gėrimui, bet jis turi pakankamai gilumo ir kūno, kvepia prinokusiomis vyšniomis, slyvomis, raudonėliu, juodąja arbata. Gaivus, glotnių taninų.
Tiekti 14-16 °C temperatūros prie šaltų mėsos užkandžių, pastos su mėsos padažu.
Marcelio Lapierre’o vardas yra vienas iš kertinių ne tik Morgon apeliacijoje, bet ir visame Božolė regione. Perėmęs vyninės vadžias iš tėvo Marcelis netrukus ėmė kliautis Jules’io Chauvet mokymu. Šis chemikas ir vyndarys dar 5-ajame dešimtmetyje kalbėjo apie natūralią vyndarystę be pesticidų bei herbicidų. Netrukus prie jo prisijungė dar trys panašiai mąstantys vyndariai ir užgimė garsusis (bet neformalus) klubas „The gang of four“, jungiantis biodinaminę ir natūraliąją vyndarystę propaguojančius kultinius Božolė ūkius, padėjusius visam Božolė regionui atkurti pigaus ir prasto jauno božolė vyno (Beaujolais Nouveau) nustekentą įvaizdį bei statusą. Po netikėtos Marcelio mirties 2010 metais ūkio valdymą perėmė jo vaikai Camille ir Mathieu.