Raudonasis sausas
Vynas su mažesniu sulfitų kiekiu, nefiltruotas daromas iš vynuogių, augančių granitinėje dirvoje. Pusiau karboninė maceracija ir spontaninė fermentacija atvirose ąžuolinėse talpose truko 24 dienas. Vynas 9 mėn. brandintas ąžuolo statinėse. Santūrus,lengvas, gaivus, bijūnų, kinrožės, čiobrelių, raudonųjų serbentų, šilkmedžio uogų aromatų. Sultingos rūgšties, minerališkas, gudobelės ir aviečių poskonio.
Tiekti 12 - 14 °C prie anties krūtinėlės, cezario salotų arba puskiečių sūrių.
Ripe aromas of plum and blackberry scented with a saline mineral note and hints of black tea and spice lead into a pleasantly hefty texture with structure, density and length. Although the wine is immediately rewarding, it has the structure to age. The grapes come from one hectare in the Côte de Py climat in poor sandy soils over decomposed schist bedrock; they undergo semi-carbonic maceration for 24 days before alcoholic fermentation and ageing for nine months in used casks to produce this superb example of the type.
Marcelio Lapierre’o vardas yra vienas iš kertinių ne tik Morgon apeliacijoje, bet ir visame Božolė regione. Perėmęs vyninės vadžias iš tėvo Marcelis netrukus ėmė kliautis Jules’io Chauvet mokymu. Šis chemikas ir vyndarys dar 5-ajame dešimtmetyje kalbėjo apie natūralią vyndarystę be pesticidų bei herbicidų. Netrukus prie jo prisijungė dar trys panašiai mąstantys vyndariai ir užgimė garsusis (bet neformalus) klubas „The gang of four“, jungiantis biodinaminę ir natūraliąją vyndarystę propaguojančius kultinius Božolė ūkius, padėjusius visam Božolė regionui atkurti pigaus ir prasto jauno božolė vyno (Beaujolais Nouveau) nustekentą įvaizdį bei statusą. Po netikėtos Marcelio mirties 2010 metais ūkio valdymą perėmė jo vaikai Camille ir Mathieu.