Raudonasis sausas
Les Chaliots vynuogynas išsiskiria Burgundijai nebūdingu, titnagu turtingu dirvožemiu, kuris vynams suteikia ryškų minerališkumą ir gaivią rūgštį, užtikrinančią puikų brandos potencialą.
Šis vynas 18 mėnesių brandintas ąžuolo statinėse (30 % naujų). Jis pasižymi sodria rubino spalva ir kompleksišku aromatu, kuriame atsiskleidžia juodųjų vyšnių ir gervuogių natos, lydimos grafito, žemės ir dūmo akcentų. Burnoje – sausas, su energinga rūgštimi, gana svarus ir koncentruotas, paliekantis ilgą minerališką poskonį.
Tiekti 14 - 16 °C su kepta antienos krūtinėle bei mėlynių padažu, keptos kurapkos ar putpelės, švelnesnių ėrienos patiekalų.
Nuo 1825 metų Faiveley šeima, valdanti savo vardo vyno ūkį „Domaine Faiveley“, su didele pagarba darbuojasi Burgundijos Cote de Nuits, Cote de Beaune ir Cote Chalonnaise regionuose. Ten gaminami grands crus ir premiers crus vynai. „Domaine Faiveley“ turi 13 grands crus, 35 premiers crus ir 28 komunos vynus.
Iš kartos į kartą sūnums, pasižymintiems ypatinga aistra ir meile vyndarystei, perduodamos vyno gamybos paslaptys - šiai dienai „Domaine Faiveley“ yra didžiausias šeimos valdomas ūkis Burgundijoje. Tuo pačiu „Domaine Faiveley” yra vienas didžiausių vynuogynų savininkų šiame regione. Šio gamintojo vynai visuomet elegantiški ir nepriekaištingi.
Burgundijoje kaip niekur kitur dirvožemis turi ypatingą reikšmę. Šią tiesą nuolat prisimena Faiveley šeima. Kiekviena karta atsakingai perima skrupulingai kiekvienoje apeliacijoje suskirstytus vynuogynų plotelius ir nesvarbu, kad čia auginamos tik dvi vynuogių veislės – ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’, Tačiau dirvožemio ir mikroklimato išskirtinumas leidžia gaminti charakteringus, vienas nuo kito besiskiriančius vynus.
Savaime suprantama, kad didysis ir svarbiausias darbas vyksta vynuogynuose, kurie prižiūrimi ir puoselėjami ištisus metus: žiemą vyksta genėjimas, pavasarį šalinami nereikalingi pumpurai, o vasarą rūpinamasi, kad uogos gerai sunoktų.