Raudonasis sausas
Elegantiškas, puikios struktūros burgundiškas vynas, kuriame puikiai atsiskleidžia jo terroir savybės. Moliu turtingas dirvožemis lemia apvalų ir švelnų skonį, o taninai yra šilkiniai ir rafinuoti.
Čia atsiskleidžia žemiškas grybų aromatas, kurį papildo švelnios dūmų, prinokusių vyšnių ir odos natos. Skonis aksominis ir kompleksiškas, su raudonųjų vaisių sluoksniais, subtiliais prieskoniais ir gerai subalansuotu minerališkumu, kuris suteikia gilumo ir rafinuotumo.
Šis Premier Cru vynas yra nepaprasta Pommard vyno išraiška, idealiai tinka brandinti, tačiau jau dabar teikia išskirtinį gėrimo malonumą dėl savo harmoningos struktūros ir elegantiško finišo.
Tiekti 16-18 °C prie tuno steiko, jautienos troškinio arba brandintų sūrių.
Nicolas Rossignol yra naujos kartos vyndarys ir superžvaigždė iš Volnay kaimelio Burgundijoje, darantis vynus iš nuosavų ir šeimai priklausančių vynuogynų Volnay, Pommard, Beaune apeliacijose. Vyndario vyno stilius apibūdinamas, kaip sofistikuotas – gilios spalvos, klasikinio požiūrio su išgrynintų ir intensyvių vaisių daugiasluoksniškumu, šilkinių taninų ir sufokusuotų uogų salsvumu poskonyje. Pradėjęs vyndario karjerą 1994 metais šeimos vyninėje iki tol mokėsi įtakingose vyninėse skirtingose šalyse – Burgundijoje, Ronos slėnyje (Domaine du Vieux Telegraphe), Bordo, Stellenbosch (PAR), sukurdamas savitą vyndarystės techniką. Daro apie 30 skirtingų vynų, teigdamas, kad „darydamas daugiau skirtingų vynų labiau ir greičiau mokaisi. Patirtis darant vieną vyną, gali būti panaudota kitam“. Nicolas Rossignol specializuojasi Volnay ir Pommard vynuose ir suteikia retą galimybę paragauti po 8-9 skirtingus vynus iš šių apeliacijų bei įsigilinti į jų terroir ir stilių. Šalia to vynai iš Beaune, bei bazinis vynas Héritière daromas iš 1922 metais pasodinto vynuogyno šalia Pommard, kuris turi ypatingą senų vynmedžių ir klono Pinot Noir ekspresiją, mažo derlingumo, daromo ir brandinamo, kaip premier cru kategorijos vynas, kuris atsiskleidžia tvirtesniu senosios Burgundijos stiliumi. Anot Nicolas Rossignol yra didelis skirtumas tarp Pommard ir Volnay – Pommard yra kiek vėsiau nei Volnay, kuris yra atsisukęs į saulėtą šlaitą, kai Pommard yra ant buvusios upės vagos su slėniu už miestelio. Todėl Volnay vyno taninai yra nokesni ir apvalesni, kai tuo tarpu Pommard – išraiškingesni, tvirtesni ir vedantys iki pat poskonio. Tačiau kiekvienas vynas išreiškią savitą charakterį. Vynas daromas skrupulingai atrenkant vynuoges vynuogyne ir vyninėje, vadovaujantis biodinamine filosofija, mėnulio kalendoriumi ir gravitaciniu judėjimu vyninėje.