Raudonasis sausas
„Opus One 2019“ didžiuojasi gausiais gervuogių, juodųjų serbentų ir juodųjų vyšnių, slyvų aromatais. Toliau seka elegantiškos žibuoklių, juodųjų pipirų ir rožių žiedlapių natos, kurios kartu sukuria labai viliojančią puokštę. Sklandžiai sluoksniuoti skoniai sukuria šviežių ir sultingų juodųjų vaisių paletę, paryškintą apelsinų žievelės, saldymedžio ir tamsaus šokolado užuominomis. Gražiai subalansuoti, glotnūs, apvalūs taninai ir gaivus rūgštingumas kartu sukuria švelnų, kreminį pojūtį burnoje ir išplečia skonius iki ilgai išliekančio poskonio.
Vynuogių sulčių fermentacijos metu, maceracija buvo vykdoma 22 dienų. Vėliau vynas brandintas 18 mėn., naujose prancūziško ąžuolo statinėse.
Patiekti 16 - 18 °C prie ėrienos šlaunelių su mėtų pesto, wagyu jautienos filė mignon arba Stilton Gold sūrio.
Winemaker Michael Silacci commented that usually the blends are finished in January or February after the vintage. This year, with the 2019s, he was still tweaking the blend, but he did mention that this is "pretty close to the final blend." Deep garnet-purple in color, the 2019 Opus One leaps from the glass with notes of Black Forest cake, Morello cherries, mulberries and fresh blackcurrants plus hints of licorice, wilted roses, Sichuan pepper and iron ore. Full-bodied, the palate is jam-packed with juicy black, blue and red fruits, framed by velvety tannins and background freshness, finishing on a compelling earthy/mineral note. Tasted as a barrel sample, this is a truly magnificent Opus One in the making!
„Opus One“ – tai vynas iš Kalifornijos, kurį sukūrė dvi vyno legendos Baron Philippe de Rothschild iš garsaus Bordo ūkio „Chateau Mouton Rothschild“ bei JAV vyno legendos Robert Mondavi. Nuo pat pirmojo 1979 metų derliaus vynas tapo brangiausiu JAV vynu ir vyno rinkoje įkvėpė pasitikėjimo bei susidomėjimo Kalifornijos vynu, tai sąlyginai davė pradžią super-premium kategorijos vynui šiame regione.