Raudonasis sausas
Vynas džiugina elegantišku skoniu bei šilkine tekstūra. Gyvo sultingumo ir puikiaus rūgšties balanso. Rankomis rinktas derlius fermentuotas nerūdijančio plieno talpyklose kontroliuojamoje temperatūroje. Vynas kelis mėn. laikytas su mielių nuosėdomis. Vyšnios, juodųjų pipirų ir kedro riešutų aromatai karaliauja šiame vyne.
Likutinis cukraus kiekis: 2,5g/l.
Rūgšties kiekis vyne:5,2g/l.
Patiekti 16-18 °C prie kiaulienos maltinukų, veršienos troškinių su daržovėmis, ilgesnio brandinimo Iberico kumpių, avies pieno brandesnių sūrių.
„Bodega Pago Aylés“ įsikūrusi Ispanijos šiaurės rytuose, netoli Saragosos miesto, pusiaukelėje tarp Madrido ir Barselonos. Ramón Reula šeimos vyno projektas prasidėjo devintajame dešimtmetyje. Tuo metu jis tapo vienu didžiausių privačių istorinių ūkių Aragone (3200 hektarų). „Aylés“ yra daugiau nei tik vyno darykla ir vynuogynas: tai aiškiai apibrėžta teritorija, kurioje gamta ir vynas harmoningai sugyveno šimtmečius. Tai įspūdingas kontrastų kraštovaizdis, apimantis Huervos upę, kuri išraižo įspūdingas daubas. Šis kraštovaizdis yra palaimintas molio, kalkakmenio ir kreidos dirvožemiais, giliais urvais ir požeminėmis upėmis, į kurias vynuogynai atneša tikrą gyvybės ir spalvų simfoniją. Suprasdami rūpinimosi aplinka svarbą, šiuo metu visuose vynuogynuose vykdomas ekologinis ir tvarus ūkininkavimas ir nuo 2020 metų derliaus gautas ekologinės vyndarystės sertifikatas. 2010 metais Aylés gavo "Vino de Pago" klasifikaciją, kuri yra aukščiausias vyno kokybės įvertinimas Ispanijoje.
Vyno stilius
„Bodega Pago Aylés“ vynai pasižymi išskirtiniu regiono „terroir“ atspindžiu, elegancija ir kompleksiškumu. Vyninės filosofija – pagarbą gamtai ir tradicijoms derinant su moderniomis technologijomis.
Prestižiniai vynuogynai
„Bodega Pago Aylés“ valdo vieną didelį, vientisą vynuogyną, kuris yra unikalus dėl savo geografinės padėties ir dirvožemio sudėties:
Šis vientisas vynuogynas yra „Bodega Pago Aylés“ pasididžiavimas ir pagrindinis jų vynų kokybės garantas.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„Bodega Pago Aylés“ vynus rekomenduojama ragauti per penkerius metus nuo pagaminimo datos, kad būtų galima mėgautis jų jaunatvišku gaivumu. Vis dėlto, raudonieji vynai, kurie brandinami ąžuolo statinėse nuo 12 iki 24 mėnesių, o vėliau dar kurį laiką buteliuose, tinkamomis sąlygomis gali būti laikomi ir ilgiau.