Raudonasis sausas
Vynuogės auginamos Etnos ugnikalnio šlaituose esančiuose Pietramarina,Sciaranuova, Feudo di Mezzo vynuogynuose. Ugnikalnio papėdėse augančių vynuogynų dirvožemyje gausu smėlio, išsiveržusios lavos bei daugybė mineralinių uolienų. Vynuogynai auga 510 - 850 m. aukštyje virš jūros lygio.
Prisirpusių uogų sultys fermentuotos ąžuolo ir nerūdijančio plieno statinėse. Kontaktas su žievelėmis - 14 dienų. Vynas brandinamas 50 hl ąžuolo ir nerūdijančio plieno talpose.
Vynas pasižymi švaria uogų aromatų išraiška: laukinių braškių, vyšnių, žemuogių. Aromatuose juntamos baltosios gėlės, rytietiški prieskoniai. Burnoje vynas vidutinio svarumo, pasižymi rabarbarų, geležies bei juodųjų pipirų poskoniu.
Brandos potencialas - ragauti dabar arba brandinti 6/7 metus.
Patiekti 14 - 16 °C prie vytintos mėsos, keptos antienos, kiaulienos, veršienos ar tuno, skumbrės kepsnių. Prie makaronų su šernienos padažu.
Pusbrolis Alessio su pusseserėmis Francesca ir Santi savo pavardę Planeta pavertė pasaulyje žinomu prekės ženklu. Su "Planeta" vynine siejamas visos Sicilijos vyndarystės renesansas, besitęsiantis iki šiol. Vietinės ir tarptautinės vynuogių veislės auginamos skirtingose salos vietose vynuogėms tinkamiausiomis sąlygomis. "Planeta" turi savo vynines šešiose Sicilijos provincijose, iš viso 390 hektarų vynuogynų ir 93 hektarus alyvuogių giraičių. "Planeta" gamina 21 vyno rūšį ir 3 aukščiausios klasės alyvuogių aliejaus rūšis. Penkiose vyninėse gaminamas vynas atspindi senovinę Sicilijos salos dvasią bei šiuolaikinės vyndarystės galimybes. Net 18 vyninės vynų buvo įvertintos trimis taurėmis (aukščiausias įvertinimas) Italijos vyno gide „Gambero Rosso“.