Šilto saulės dūzgimo, vasaros vėjo, įkaitusio smėlio, džiovintų abrikosų, mangų, apelsinų žievelių, meduolių, datulių, pistacijų kremo, vanilės, citrusinių marmeladų, apelsinų žiedų, imbiero, sezamo sėklų aromatų vynas.
Vynuogės vynui skinamos gerai prinokusios rugpjūčio pabaigoje ir džiovinamos rūsyje, dedamos į 5 kg dėžes vėdinamoje patalpoje ir laikomos 23 ⁰C temperatūroje; numetusios pusę svorio, maždaug po 40 dienų, vynuogės spaudžiamos ir taip gauta misa, ypač turtinga cukrumi, lėtai fermentuojasi 18 ⁰C temperatūroje ilgiau nei mėnesį nerūdijančio plieno induose, kur lieka iki išpilstymo.
Saldus ir mėsingas, bet gyvas su citrusinėmis natomis. Tai primena nugą ir cukruotą imbierą.
Tiekti 10–12 °C prie vaisinių ar medaus desertų, vietoj deserto ar su mėlynojo pelėsio sūriais, kaip rokforas ar stiltonas,idealus sicilietiškos saldumynų ir ledų palydovas.
Pusbrolis Alessio su pusseserėmis Francesca ir Santi savo pavardę Planeta pavertė pasaulyje žinomu prekės ženklu. Su "Planeta" vynine siejamas visos Sicilijos vyndarystės renesansas, besitęsiantis iki šiol. Vietinės ir tarptautinės vynuogių veislės auginamos skirtingose salos vietose vynuogėms tinkamiausiomis sąlygomis. "Planeta" turi savo vynines šešiose Sicilijos provincijose, iš viso 390 hektarų vynuogynų ir 93 hektarus alyvuogių giraičių. "Planeta" gamina 21 vyno rūšį ir 3 aukščiausios klasės alyvuogių aliejaus rūšis. Penkiose vyninėse gaminamas vynas atspindi senovinę Sicilijos salos dvasią bei šiuolaikinės vyndarystės galimybes. Net 18 vyninės vynų buvo įvertintos trimis taurėmis (aukščiausias įvertinimas) Italijos vyno gide „Gambero Rosso“.