Raudonasis sausas
Įspūdingai gaivus ir judrus vynas. ‘Sangiovese‘ vynuogės auga molio ir kalkakmenio dirvožemyje. Vynuogyne taikomi ekologinio ūkininkavimo standartai. Derlius nuimamas rankomis, dedamas į maždaug 20 kg dėžes, o vynuogių rūšiavimas vyksta pačiame vynuogyne. Malolaktinė fermentacija vykdoma nerūdijančio plieno ir cemento talpyklose. Vėliau vynas brandinamas 14 mėnesių nerūdijančiame pliene ir 3 mėnesius butelyje.
Skaidrus ‘Sangiovese‘ su ryškiu braškių aromatu, aviečių, vyšnių, kario natomis. Stipraus vyšnių ir slyvų poskonio bei smulkių ir elegantiškų taninų.
Tiekti 16-18°C prie jautienos kepsnio, brandintų sūrių ir šaltų mėsos užkandžių.
Clear ruby red with discreet lightenings on the rim. Initially somewhat restrained on the nose, discreetly reductive, with air fragile fruit notes, raspberry and cherry. Impressively fresh and agile on the palate, lots of cherry juice, fine-grained tannin and lively acidity, animatingly salty finish.
Ragosky šeima Podere Il Carnasciale vyninę įsteigė atokioje Chianti regiono Valdarno kalnų papėdėje. 1986 metais buvo pasodinti pirmieji 0,3ha 'Caberlot' vynmedžiai. Šiuo metu šeima prižūri beveik 5ha itin tankiai užsodintų 'Caberlot' vynuogių, Vyninę valdo Beatina ir jos sūnus Moritzas Rogosky, bendradarbiaudami su enologu ir vyndariu Peteriu Schillingu. Ši išdidi komanda itin sunkiai dirba gamindama pasaulinio lygio vynus, atsisakydama kompromisų dėl kokybės bet kuriame etape nuo žemės iki taurės.
Podere Il Carnasciale yra vienintelė vieta pasaulyje, kur auginama 'Caberlot' vynuogių veislė. Tai spontaniško Cabernet Franc ir Merlot kryžminimo vaisius. Skonio profilis artimesnis Cabernet Franc, o apmeleografinės savybės - Merlot. Darbai vynuogynuose atliekami su didžiausia pagarba dirvožemiui ir augalams, atliekant minimalų įsikišimą. Genėjimas, pumpurų formavimas ir lapų priežiūra atliekami rankomis. Vyninė nenaudoja cheminių trąšų, herbicidų ir pesticidų. Ūkyje vykdoma ekologiška vynuogininkystė. Kiekvieno vynuogyno derlius kiekvieną derliaus nuėmimo dieną fermentuojamas atskirai. Vyno gamyboje naudojamas nedidelis pridėtinių sulfitų kiekis.