„La Prèmiere“ istorija prasideda saulėtą 1995 m. birželį, kai Jacopo Poli, apsilankęs prestižiniame Pojako (Pauillac) (Medokas, Prancūzija) regiono Premier Cru vynuogynuose, svajoja distiliuoti jo išspaudas.
Praeina 12 metų: dėl tūkstančio kliūčių svajonė atrodo nepasiekiama, tačiau drąsa, atkaklumas ir aistra išsprendžia sunkumus. Ir pagaliau atsidaro pilies durys ir kvepiančios vyno odelės pagaliau pristatomos į Poli distileriją.
Pirmą kartą grapos istorijoje, vienos geriausių Prancūzijos vynuogių išspaudų, distiliuojamos Italijoje.
Po 21 metų kantraus laukimo svajonė išsipildė: 2016 m. birželį į butelius išpilstyta pirmoji „Poli La Première“ partija - didingas ir iškilmingas gėrimas, išsaugojęs klasikinio Bordo mišinio aromatus ir sumaišęs juos su tyra venecijietiška aistra.
Grapa gaminama iš 'Cabernet Sauvignon', 'Merlot' ir 'Petit Verdot' vynuogių veislių, užaugintų geriausiuose Pauillac Premier Grand Cru Classe vynuogynuose. Vynuogių išspaudų distiliatas 6 mėn. laikomas nerūdijančio plieno talpose. Vėliau perpilamas į prancūziško ąžuolo statines, kuriose brandinamas daugiau nei 8 metus.
Grapos aromatai primena banketą su prinokusiais raudonaisiais vaisiais, medumi, marcipanais, cukruotais vaisiais, ramunėlėmis, saldymedžiu ir vanile. Burnoje didinga, apgaubianti.
Tiekti 18 - 20 °C temperatūros kaip digestyvą.
1898m. šiaudinių skrybėlių gamintoją GioBattą aistra grapai privertė pasigaminti mažą distiliatorių ir eiti per pažįstamus vyndarius distiliuojant po vyno spaudimo likusią vynuogių masę. Šį jo hobį perėmė jo vaikai ir vaikaičiai - anūkas Jacopo Poli šiandien gamina vieną iš geriausių Italijoje grapų.
Įspūdingoje distiliarinėje laikomasi penkių pagrindinių principų:
Pirma, naudojama tik šviežia ir sveika žaliava, jos atvežama vienai dienai ir tik toks kiekis, kokį gali perdirbti turima įranga.
Antra, žaliava distiliuojama iškart, nelaikoma.
Trečia, naudojami seniausi istoriniai distiliatoriai.
Ketvirta, dirbama be perstojo ir aistringai.
Penkta, gerbiamas produktas bei vartotojas.
Šie principai padeda Jacopo Poli'o šeimai pagaminti nuostabaus gėlių, prieskonių, vaisių aromato ir švelnaus, elegantiško ar intensyvesnio, rupesnio skonio grapas bei likerius, kurie pripažįstami daugelyje pasaulio šalių, bei puikuojasi garsiausių restoranų meniu.