Raudonasis sausas
Sultingas ir tvirtas, stangrus ir atkaklus vynas daromas iš atskiro vynuogyno, augančio 100mvjl, pietų, pietvakarių šlaite. Vynuogės rinktos rankomis.Vyno fermentacijos ir maceracijos trukmė 15-20 dienų, vykdyta ji metalo statinėse.
Vynas 8 mėn. brandinamas antro naudojimo prancūziško ąžuolo statinėse. Gilios rubino spalvos. Aromate juntami slyvų, gervuogių, vyšnių, čiobrelių, skrudintų migdolų, vanilės aromatai.
Vyno brandinimo potencialas 5 metai.
Likutinis cukraus kiekis:1,15g/l.
Rūgšties kiekis:5,65 g/l
Sulfitų kiekis: 86 mg/l.
A fruity and primary nose with some reductive red berries and herbs. This is crunchy and light on the palate with fresh tannins and lots of cherries in a fruity, soft finish. Laid-back and easy. Drink now.
Neeilinė Toskanos realybė - Poliziano ūkis, įsikūręs viduramžių kalnų miestelyje Montepulciano, Sienos provincijoje, pietinėje Toskanos dalyje. Ūkis įkurtas 1961. Nuo 22 ha vynuogynų išaugo 120 ha. Dinamiškasis Federico Carletti , kuris stojo prie ūkio vairo 1981m. ir šiuo metu vadovauja vyninei, sujungė tradicijas ir šiuolaikiškumą. Pjemonte baigęs vynininkystės mokslus, stažavosi įvairiuose vyno ūkiuose ir įgytą patirtį taiko "Poliziano". Ūkio pavadinimas "Poliziano" yra duoklė humanistiniam poetui Angelo Ambrogini , kuris gimė Montepulciano ir kurį vadino "Poliziano". Visi Poliziano vynai atspindi ilgą istoriją. Gimę 80-ais, jie išsaugojo originalias etiketes. Vynai daugiausia gaminami iš Sangiovese vynuogių, geriausiai žinomų šioje srityje. Poliziano dabar visuotinai laikomas vienu iš didžiųjų pionierių Vino Nobile di Montepulciano.