Raudonasis sausas
Vynuogynas auga molio ir kalkakmenio dirvožemyje. Fermentacija vykdyta cementinėse talpose, palaikant 28°C temperatūrą. Maceracija -20 dienų, vykdyta malolaktinė fermentacija. Vynas 5 mėn. brandintas didelėse ąžuolo statinėse.
Rubino spalvos vynas kvepia baltaisiais piprais, juodąja arbata, anyžiais, mentoliu, džiovintomis spanguolėmis, slyvomis. Subalansuotas, žvalus, pilnas, ilgo poskonio.
Vyno brandinimo potencialas 5-8 metai.
Tiekti 16–18 °C prie farširuotų baklažanų, salotų su ančiuviais, daržovių salotų su rūkyta antiena, vytintų kumpių, pastos su trumais.
Here's a pretty little surprise from Produttori del Barbaresco. The 2022 Langhe Nebbiolo is slender and streamlined in consistency, but it remains surprisingly focused throughout. It shows raisiny flavors of prune and dried fig. The effect is delineated and sharp. The wine is generous, and it offers a lot of bright energy as well, within the context of hot-vintage fruit.
Produttori del Barbaresco kooperatyvas buvo įkurtas 1958 metais ir šiuo metu yra laikomas vienu geriausių Barbaresco vyno gamintojų ir pavyzdžiu kitiems kooperatyvams visame pasaulyje.
Šiuo metu jam priklauso apie 50 narių ir 120 ha Nebbiolo vynuogynų Barbaresco apeliacijoje. Kiekvienai šeimai visiškai priklauso jos žemė ir jos vardas yra rašomas ant atskiro vynuogyno Barbaresco vynų etikečių. Šie vynai yra gaminami tik ypatingais derliaus metais, o vynuogės skinamos devyniose geriausiose Barbaresco apylinkės zonose: Asili, Rabaja, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Muncagota ir Rio Sordo.