Raudonasis sausas
Vynas daromas iš atskiro "Pora" vynuogyno, augančio kalkakmenio ir molio dirvožemyje. Fermentacija vykdyta 30°C temperatūroje, maceracija truko 32 dienas. Vykdyta malolaktinė fermentacija. Vynas 36 mėn. brandintas didelėse ąžuolo statinėse ir 9 mėn. butelyje.
Vynas kvepia džiovintomis spanguolėmis, pušies žieve, balzaminio acto padažu, vytinta mėsa. Solidžių taninų, pilno kūno, elegantiškas.
Tiekti 16–18 °C prie raudonos mėsos/žvėrienos troškinių su miško grybais/trumais, ant griliaus keptų kepsnių, brandintų sūrių.
"Aromas of sandalwood, rosewood and damson plums lead the nose of this Barbaresco. As the wine develops notes of violet and dark spices emerge. There is a seriousness to the palate. The dark fruits are standing at attention as savory flavors fill out the ranks. Firm but not overpowering the tannins show grace yet remain taut and polished.
Produttori del Barbaresco kooperatyvas buvo įkurtas 1958 metais ir šiuo metu yra laikomas vienu geriausių Barbaresco vyno gamintojų ir pavyzdžiu kitiems kooperatyvams visame pasaulyje.
Šiuo metu jam priklauso apie 50 narių ir 120 ha Nebbiolo vynuogynų Barbaresco apeliacijoje. Kiekvienai šeimai visiškai priklauso jos žemė ir jos vardas yra rašomas ant atskiro vynuogyno Barbaresco vynų etikečių. Šie vynai yra gaminami tik ypatingais derliaus metais, o vynuogės skinamos devyniose geriausiose Barbaresco apylinkės zonose: Asili, Rabaja, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Muncagota ir Rio Sordo.