Raudonasis sausas
Specialiai paminėti vyninės 90-mečiui išleistas ypatingas vynas. Pagamintas tik iš 'Tempranillo' (Tinta del Pais) vynuogių užaugintų ant senų, daugiau nei 50 m. amžiaus vynmedžių. Šiam vynui naudojama tokia pat etiketė, kokia puošė ir pirmuosius 1927 metų derliaus butelius.
28 dienas trunkančios vynuogių sulčių fermentacijos metu, maceracijos procesas yra vykdomas 3 sav. Fermentacijos metu naudojamos laukinės mielių kultūros. Pasibaigus fermentacijos procesui vynas 16 mėn. yra brandinamas prancūziškose ąžuolinėse statinėse, paskui dar 12 mėnesių brandinamas butelyje.
Gilios vyšnių spalvos vynas kvepia rūkytomis slyvomis,džiovintomis figomis, džiovintais rozmarinais, išdžiūvusiais lapais, vanile, saldymedžiu. Pilno kūno, apvalus, juntamas koncentruotas tamsių uogų, kakavos pupelių, skrudintų prieskonių poskonis.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie ėrienos, veršienos, lengvesnės laukinių žvėrių ir paukščių mėsos patiekalų pagardintų grybais ar brandžių, kietųjų sūrių.
Spiced plums, dark cherries and hints of vanilla and coffee on the nose. Medium to full body with plenty of dense, chewy tannins that need time to settle. Good length to close. Try in 2025.
“Protos” istorija prasidėjo 1927m., kai 11 vynuogių augintojų susibūrė į kooperatyvą ir tapo pirmąja vynine Ribera del Duero regione. Šiuo metu kompanijai priklauso 700 ha nuosavų vynuogynų, dar 700 ha valdo vynuogių augintojai. Per beveik šimtmetį trunkančią istoriją vynuogių augintojų skaičius išaugo iki 270, o Bodegas „Protos“ tapo visame pasaulyje atpažįstamu prekės ženklu. www.bodegasprotos.com