Vilnius

Klaipėda

  • Falstaff

    97 / 100

Quintarelli Giuseppe Recioto Classico DOC 2007 0,375 L

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Saldusis saldus

Quintarelli Giuseppe Recioto Classico DOC 2007 0,375 L

159.00

Aprašymas

Vynmedžių amžius apie 30 metų, auga jie kalkakmenio ir bazalto dirvoje. Kruopščiai atrinktos, tik gerai sunokusios vynuogės 4 mėn. vytinamos medinėse dėžėse. Taurusis puvinys pradeda atsirasti lapkritį, sausio mėnesį pasiekia savo veiklos maksimumą, tuomet ir spaudžiamos sultys. Maceracija - 20 dienų, fermentacija - 45 dienos. Vynas apie 6 metus laikytas Slavonijos ąžuolo statinėse.

Juodųjų vyšnių uogienės, džiovintų figų, juodųjų razinų, saldymedžio, migdolų, rudojo cukraus aromatų. Daug kūno, daug charakterio, daug sielos.

 

Patiekimas

Tiekti 16-18 ° C prie džiovintų vaisių lėkštės, desertų, brandžių sūrių, vietoje deserto.

Vertinimas

97 / 100

Falstaff

Apie gamintoją

Giuseppe Quintarelli dažnai vadinamas „Amaronės krikštatėviu“, o jo vardu pavadintas ūkis slepiasi nuo smalsių turistų akių nepublikuodamas nei telefono, nei adreso viešai. Nėra ir interneto svetainės. Tačiau vyno reputacija kalba pati už save. Vos 11 kalkakmenio ir bazalto dirvožemiu nuklotų hektarų apimantis šeimos ūkis kasmet pagamina itin nedaug vyno. Tarsi rankomis, tušinuku, užrašytomis etiketėmis paženklinti buteliai puošia žymiausių pasaulio restoranų vynraščius. Tai senąsias Amaronės gamybos tradicijas puoselėjantis (nes jas pats ir sukūrė) ūkis, ‚Corvina‘, ‚Corvinone‘ ir ‚Rondinella‘ vynuoges vytinantis net 4 mėnesius. Amaronė gaminama tik itin gerais derliaus metais. Jei po 8 metų brandinimo statinėse vynas visgi nepateisina Amaronei keliamų ultra-aukštų reikalavimų, vynas išleidžiamas kaip „Rosso del Bepi“ - paprastas Veneto krašto raudonasis vynas, tiesa, skonis jo toli gražu ne paprastas. Ypač ypatingais metais išleidžiamas ir „Amarone Riserva“. Net tiesiog Valpoličelos apeliacijos vardu pavadintas raudonasis vyninėje gaminamas su ypatingu dėmesiu – vynuogės medinėse dėžutėse vytinamos 2 mėnesius ir tik po to imamas daryti šis žymiausias pasaulio „Valpolicella“ vynas. Vyninė taip pat iš aplinkinių išsiskiria tuo, kad vytina ir ‚Cabernet Sauvignon‘, ‚Cabernet Franc‘ ir ‚Merlot‘ vynuoges – taip gaminami „Primi Fiore“ bei žymusis „Alzero“ vynas. Vyninėje iki šiol laikomasi velionio Džiuzepės puoselėtų tradicijų – degustacijų salėje vynas ragaujamas ko ne sakralios ceremonijos metu, kur branginamas kiekvienas vyno lašas ir spjaudyklės nėra naudojamos.

Giuseppe Quintarelli

Giuseppe Quintarelli

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti