Putojantis sausas
Šiam klasikiniu metodu sukurtam putojančiam vynui pagaminti naudojamos išskirtinai Alvarinho vynuogės, augančios Vinho Verde regione.
Blyškios citrinos spalvos sausasis putojantis vynas kvepia žaliaisiais obuoliais, nokia citrina, gaiviais citrusais. Burnoje vynas lengvas, atveriantis apelsino žievelės, persikų natas; juntama gaivi rūgštis ir ypač smulkūs burbuliukai. Stebinančiai ilgo poskonio.
Rekomenduojama temperatūra nuo 6-8 °C. Puikiai dera su žuvimi, vaisiais, jūros gėrybėmis, lengvomis salotomis.
"Reguengo" portugališkai reiškia "žemės priklausančios karališkai šeimai". Pavadinimas duotas ne veltui - ilgą laiką vyninė priklausė karaliams. Vyninė gamina vyną tik iš vienos veislės - 'Alvarinho'. Taip visas dėmesys yra sutelkiamas į tai kaip atskleisti šios vynuogės savybes. 'Alvarinho' vynas tinka prie žuvies ir jūros gėrybių. http://www.reguengodemelgaco.pt/