Saldusis saldus
Josephshöfer vienuolynas pirmą kartą buvo minima oficialiuose dokumentuose prieš 1100 metų. Šalia jo esantį 3,8 ha dydžio vynuogyną 1858metais įsigijo Reichsgraf fon Kesselstatt. Vynmedžiai auga pietiniame 60 laipsnių nuolydžio Mozelio šlaite, 180 metrų virš jūros lygio, pilkojo skalūno dirvožemyje.
Prinokusių, džiovintų vaisių aromatas su medaus akcentu, lauko pievų gėlių aromatai. Geros struktūros, koncentruotas. Vaisių saldumas dera su rūgštimi ir minerališkumu. Likutinio cukraus vyne 202,8 g/l, rūgštingumas 9,1 g/l.
Tiekti 8-10 °C su žąsų, ančių kepenėlėmis (foie gras), mėlynuoju pelėsiniu sūriu, bei pačiais saldžiausiais desertais ar vietoje deserto.
Sweet, candied tropical fruit and citrus flavors get a lift from bright acidity in this fresh version. Not as texturally harmonious and balanced as some at this stage, but should develop nicely. Best from 2012 through 2035. 10 cases made.
Reichsgraf fon Kesselstatt vyninė pasaulyje yra pripažinta kaip viena iš geriausių Vokietijos rislingo vynuogės vynų iš Mosel, Saro ir Ruwer regionų gamintojų. Visi vynuogynai yra valdomi šeimos. Kesselstatt visada sugebėjo pabrėžti kokybę. Griežti derliaus ribojimai, modernios ir puikios vyno laikymo sąlygos užtikrina, kad vynai rodo tvirtą charakterį. Tik rislingo vynuogės yra auginamos 36 ha Mosel Saar-Ruwer upių slėniuose. Reichsgraf fon Kesselstatt tikslas - atsižvelgti į Terroir ir išlaikyti gaivą, aromatus, vaisiškumą vynuose. Visi vynai fermentuojami su vietinėmis mielėmis labai žemoje temperatūroje. Vyninės vynai nuolat aukštai vertinami vyno specialistų ir žinovų.