KAI Junmai sakė, tai Japoniška sakė, gaminama Gifu prefektūroje. Sakė yra pagaminta naudojant Yamada Nishiki ryžius, kurie darykloje kruopščiai poliruojami iki 66 % lygio.
Ši filtruota sakė išsiskiria subtiliu greipfrutų ir ananasų aromatu. Skonyje jaučiamas lengvas salstelėjimas, tačiau jis švelnus, bei subtilesnė, lengvesnė tekstūra, nei UNFILTERED versijos sakės.
Rekomenduojame patiekti atvėsintą iki 10 – 12 °C temperatūros. Prie šios sakės derės minkštieji sūriai, lengvos salotas su citrusiniais vaisiais ar jų padažu, garuose ruošta plekšnė, kepta menkė ar tofu su miso padažu. Prieš patiekiant, butelį švelniai supurtykite, kad ryžių dalelės tolygiai pasiskirstytų butelyje.
Kuramoto Yamada sakės darykla įsikūrusi Yoatsu miestely, iš kurio kilęs Čijunė Sugihara, išdavęs iki 10 000 vizų Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos žydams ir taip išgelbėjęs jų šeimas nuo nacistinio rėžimo. Bravoras įkurtas 1986 metais ant itin švarios Kiso upės kranto. Žymiausia Kuramoto Yamada darykloje gaminama sakė neabejotinai yra Tamakashiwa. Įdomu, kad ryžiai kruopščiai poliruojami pačiame bravore. Tai itin reta praktika. Šiuo metu sakės gamybai vadovauja jau šeštoji sakės darytojų karta. Kiekvienais metais ryžiai šiek tiek skiriasi, tad ir sakės skonis niekada nesigauna lygiai toks pat – kasmet stengiamasi atskleisti geriausias turimų ryžių savybes. Tamakashiwa sakė – daugiametė sakės čempionatų nugalėtoja: Japonijos sakių čempionate pagrindinį prizą laimėjo 1999, 2004, 2005, 2009, 2011, 2013 ir 2017 metais.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros