Baltasis sausas
Vynas daromas iš atskiro Contrada Balciana vynuogyno vėlyvo rinkimo derliaus. Dalis pilnai prisirpusių vynuogių yra paveiktos botryčio.
Vynuogių sultys 10 mėn. fermentuotos nerūdijančio plieno talpose.
Tviskios aukso spalvos vynas pasižymi išraiškingu prisirpusių geltonų kaulavaisių aromatu, kurį papildo medaus, liepžiedžių, citrusinių vaisių bei migdolų natos. Burnoje vynas sausas, pilno kūno.
Likutinis cukraus kiekis < 4 g/L
Sartarelli yra viena iš nedaugelio italijos vyninių, kurios fokusuojasi tik vienos vynuogės - šiuo atveju Verdicchio, vyno gamyboje. Vyndarystę pradėjusi 1972 metais, Sartarelli šeima dabar valdo 55 hektarus vynuogynų Markės regione esančioje Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico apeliacijoje. Šlaituose augančių senų vynmedžių derlius skinamas tik rankomis. Dar 1999 metais Wine Challenge čempionate Sartarelli Balciana (1999) iškovojo geriausio itališko baltojo vyno titulą. 2020 metų Decanter žurnalo Verdicchio apžvalgoje Sartarelli Verdicchio taip pat triumfavo tiek geriausio vyno (Balciana 2017, 97/100), tiek ir geriausios vertės (Classico 2018, 94/100) kategorijose.