Raudonasis sausas
Vynas vidutinio intensyvumo, puikiaus balanso, stebėtinai gaivus, aromatingas: kvepia gervuogėmis, juodaisiais serbentais, spanguolėmis, kakava, šviežiai malta kava, cinamonu, anyžiumi. Vynas švelnių taninų bei ilgo švelnaus poskonio, kuriame antrąja banga užplūsta raudonųjų bei juodųjų uogų motyvai.
'Tempranillo' vynuogės šiam vynui renkamos išskirtinai iš Torre de Oña vynuogyno, esančio Rioja Alavesa. Rinktos tik reikiamą prinokimo lygį pasiekusios kekės, kurios iki vyninės keliauja mažose medinėse uždarose dežėse. Vyno gamybai, šiam regionui tradiciškai, buvo pasirinktas modernus Bordo vyndarystės stilius: kotelių ir šakelių pašalinimas, tik lengvas traiškymas, fermentacija nerūdijančio plieno statinėse. Vynas buvo patalpintas į amerikietiškas (60%) bei prancūziškas (40%) ąžuolo statines, kur brandinimas vyko 16 mėnesių.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie ant griliaus keptų dešrelių, mėsainių, vidutinio intensyvumo kietųjų sūrių.
„La Rioja Alta“ galima vadinti senosios Riochos atstovais, nes vyninė itin laikosi tradicinių regionui vyno gaminimo metodų. Gran Reserva vynas net 6 metus laikomas statinėse ir dar porą - butelyje, kol pasiekia galutinį vartotoją. Dideliame aukštyje įsikūrę "La Rioja Alta" vynuogynai. Dėl tokių sąlygų vynas kiek primena Burgundijos ‚Pinot Noir‘ vynus. "La Rioja Alta" grupei taip pat priklauso vyninės Galicijoje (Rias Baixas) ir Ribera del Duero (Burgos) regionuose. www.riojalta.com