Baltasis sausas
,,Smaragd” taip vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija pasižyminti didžiausiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu. Vynai dažniausiai iš stačių šlaitinių, seno granitinio gneiso dirvožemio vynuogynų. Derlius renkamas rankomis ir vynas puikiai bręsta dešimtmečius butelyje.
Gelsvai žalios spalvos, subtilaus pievų žolelių, šviežių apelsinų žievelių, tabako lapų, baltųjų rabarbarų aromatų. Gaivios rūgštis, puikios struktūros, baltųjų vaisių minerališko poskonio.
Rekomenduotinas vartojimas iki 2045 metų.
Tiekti 10 - 12 ° C prie jūros gėrybių, vėžaigyvių, smidrų, riebių baltos žuvies patiekalų, riebesnių mikštųjų sūrių.
All the colors of pepper pour from the glass of this creamy, concentrated, medium- to full-bodied gruner veltliner Smaragd. This rich masterpiece has the freshness and delicacy of the vintage. In the very long finish, a touch of candied pineapple gives it a special kick. And it has only just spread its wide wings and taken to the air. Drink or hold.
"Weingut Emmerich Knoll" – vienas žymiausių tradicinių Austrijos vyno ūkių, valdantis kelis istorinius Vachau vynuogynus. Vynas iš ‘Grüner Veltliner’ ir 'Riesling‘ vynuogių pasižymi įspūdinga skonio koncentracija ir ilgaamžiškumu, neretai prilygsta baltiesiems Burgundijos vynams. Žymioji barokinė vyno etiketė vaizduoja šv. Urboną – vynininkystės globėją. Šio ūkio „smaragdai“ yra vieni labiausiai vertinamų pasaulyje.