Baltasis p. sausas
Vynas daromas ir mažo (0,5 ha) vynuogyno, augančio oligoceno kalkakmenio dirvožemyje, 350mvjl, stačiausiuose Rangeno šlaituose. Gewürztraminer veislė nemėgsta šių sąlygų ir tai paaiškina jų retumą šiame Grand Cru. Tačiau Thur upė, kuri teka šiek tiek žemiau Rangeno šlaitų, švelnina klimatą ir leidžia auginti šią vynuogių veislę. 2019 -ųjų derliaus derlius buvo nuimtas daug vėliau nei dauguma kitų Gewürztraminer.
Šviesios aukso spalvos vynas pasižymi egzotinių vaisių aromatais, taip pat imbiero, cinamono, medaus, bei subtiliomis pipiro natomis. Paletė suponuoja apie intensyvumą, ilgai išliekantį minerališkumą bei galingą poskonį.
Tiekti 12-14 °C prie ant grotelių keptų aštrių krevečių iešmelių pagardintų mangų salsa, tailandietiško kario su kokosų pienu arba vištienos sviesto padaže.
This gewurz is built on a monumental scale with gigantic concentration and structure, easily filling out the huge body. The abundant fine tannins soak up almost all of the unfermented grape sweetness and drive the very long and texturally complex, spicy finish. Already pretty mind-blowing, but great aging potential! From biodynamically grown grapes. Drinkable now, but best from 2025.
Domaine Zind-Humbrecht - vienas iš vyno gamintojų Elzase. Šeimos vyndarystės ir vynuogininkystės Elzase tradicijos siekia 1620 metus ir šiuo metu vyno ūkiui priklauso 40 ha vynuogynų tarp kurių virš 10 ha Grand Cru. Siekdami kuo geriau vynuose atskleisti vietos terroir Zind-Humbrecht vyndariai vieni pirmųjų ėmė akcentuoti ekologinės bei biodinaminės vynuogininkystės ir vyndarystės svarbą ir nuo 1997 metų įgijo ekologinio ūkio, o nuo 2002 metų ir biodinaminio ūkio sertifikatus. Daugelis darbų vynuogynuose yra atliekami rankomis 22 vyninės darbuotojų, kurie užtikrina itin aukštą vynuogių kokybę. Atidus darbas vynuogynuose ir nedidelis derlingumas nulemia, jog tik puikiai prisirpusios, koncentruotos ir idealiai subalansuotos uogos pasiekia vyninę. Čia taip pat vadovaujamasi minimalios intervencijos ir perfekcionizmo dvasia: fermentacijos vyksta lėtai naudojant laukines mieles, o vynai išpilstomi tik po 12-24 mėnesių. Šios filosofijos ir darbo rezultatas - pripažinti ir ilgaamžiški Elzaso vynai, kurie puikiai atspindi derliaus metus bei vynuogyno įtaką skoniui bei aromatui. http://www.zindhumbrecht.fr/