Baltasis sausas
Rangen - piečiausias Elzaso Grand Cru vynuogynas, kuriame vynuogės auga tik čia Elzase randamoje vulkaninėje dirvoje. Nors šis vynuogynas yra gana aukštai (350-450 m virš jūros lygio), vynuogės čia dažniausiai prisirpsta puikiai, nes praktiškai visas jo šlaitas yra nukreiptas į pietus.
Bronzos atspalviais praturtintas vynas atsiskleidžia per kompleksiškus kriaušių, keptų obuolių, sultingų abrikosų bei laukinio medaus aromatus. Paletėje jaučiamas aiškus sodraus abrikosų, greipfrutų ir prieskonių skonis. Vynas puikiai subalansuotas, pasižymintis žaisminga rūgštimi ir subtiliomis minerališkumo natomis, kurias poskonyje sustiprina ir pagilina dūmo natos.
Tiekti 12-14 °C prie Foie Gras su karamelizuotais obuoliais, ant grotelių kepto omaro arba keptos kiaulienos nugarinės su abrikosais.
The intensely straw-yellow colored 2016 Alsace Grand Cru Rangen de Thann Pinot Gris Clos Saint Urbain offers generous yet very fine and elegant fruit with delicate spicy and sur-lie expressions from the long aging in barrels until the bottling in February 2018. On the palate, this is a full-bodied, mouth-filling, elegant, tight and densely woven Rangen Pinot that fermented bone dry and reveals a firm structure with lots of power and lingering salinity (14.5% alcohol). Made from extremely healthy grapes whose must fermented unusually quickly, down to less than two grams of residual sugar. Tasted June 2018. Drink date: 2021 - 2036.
Domaine Zind-Humbrecht - vienas iš vyno gamintojų Elzase. Šeimos vyndarystės ir vynuogininkystės Elzase tradicijos siekia 1620 metus ir šiuo metu vyno ūkiui priklauso 40 ha vynuogynų tarp kurių virš 10 ha Grand Cru. Siekdami kuo geriau vynuose atskleisti vietos terroir Zind-Humbrecht vyndariai vieni pirmųjų ėmė akcentuoti ekologinės bei biodinaminės vynuogininkystės ir vyndarystės svarbą ir nuo 1997 metų įgijo ekologinio ūkio, o nuo 2002 metų ir biodinaminio ūkio sertifikatus. Daugelis darbų vynuogynuose yra atliekami rankomis 22 vyninės darbuotojų, kurie užtikrina itin aukštą vynuogių kokybę. Atidus darbas vynuogynuose ir nedidelis derlingumas nulemia, jog tik puikiai prisirpusios, koncentruotos ir idealiai subalansuotos uogos pasiekia vyninę. Čia taip pat vadovaujamasi minimalios intervencijos ir perfekcionizmo dvasia: fermentacijos vyksta lėtai naudojant laukines mieles, o vynai išpilstomi tik po 12-24 mėnesių. Šios filosofijos ir darbo rezultatas - pripažinti ir ilgaamžiški Elzaso vynai, kurie puikiai atspindi derliaus metus bei vynuogyno įtaką skoniui bei aromatui. http://www.zindhumbrecht.fr/