Tik išskirtiniais metais gaminamas „Champagne Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill Brut 2015“ yra riboto kiekio šampanas, įkūnijantis prabangą ir prestižą, todėl tai – geidžiamiausias pasirinkimas kolekcininkams ir šampano mėgėjams, ieškantiems legendinio skonio.
Kvapas intensyvus, su prinokusių persikų, citrusų, brioche, medaus ir mineralų natomis, skonis galingas, bet elegantiškas, šilkinės tekstūros, su vaisių saldumu, gaiviu rūgštumu ir ilgai išliekančiu skrudintų riešutų poskoniu.
Šis šampanas sukurtas pagerbti serą Winstoną Churchillį, atspindėdamas jo filosofiją ir skonį: tvirtumą, struktūrą ir brandą, kaip ir jo posakį: „Mano skoniai yra paprasti, aš esu lengvai patenkintas geriausiais.“
Sukurtas 1975 m. kaip duoklė jo draugystei su Pol-Rogerių šeima, jis gaminamas tik iš „Grand Cru“ vynuogynų, naudojant „Pinot Noir“ ir „Chardonnay“ vynuoges, kurių proporcija – šeimos paslaptis; „Pinot Noir“ suteikia tvirtumo, „Chardonnay“ – elegancijos.
Unikalus Šampanės kalkakmenio ir kreidos terroir suteikia minerališkumo, o 10 metų brandinimas rūsiuose – skonio gylį; 2015 m. derlius išsiskiria idealiu vynuogių prinokimu ir rūgštumu.
Patiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, prie moliuskų, omarų, krabų, prie keptų kepenėlių pagardintų grietinėlės ir briedžiukų padažu.
Very complex nose with a wide spectrum of candied citrus, dried peach and mirabelle tart aromas. Bold and rich, particularly on the mid-palate, but with a great deal of subtlety and delicacy for the vintage. This is already delicious, but at the finish you really taste how this has been made for the long term. Great drive and persistence right at the end.
A tightly meshed Champagne, with an up-front, broad feel that's quickly reined in and well-defined by racy acidity. Creamy on the palate, with the fine mousse carrying flavors of crème de cassis, lemon-infused pastry cream, smoked almond and oyster shell. Long, harmonious finish.
A strong effort in a less-acclaimed vintage, Pol Roger's newly released 2015 Cuvée Sir Winston Churchill opens in the glass with aromas of confit citrus, ripe orchard fruits and dried white flowers mingled with hints of honeycomb, freshly baked bread and anise. Medium to full-bodied, vinous and concentrated, with bright acids, chalky structuring extract and a pinpoint mousse, this inherently rather rich, gastronomic Champagne is quite tightly wound out of the gates and will reward a bit of bottle age.
Pol Roger – tai daugiau nei 170 metų elegancijos ir meistriškumo istorija, įrašyta į Šampanės regiono širdį bei Epernay miesto istoriją. Šie nepriklausomi šeimos valdomi šampano namai nuo 1849 metų kuria aukščiausios kokybės šampaną, vertinamą visame pasaulyje. Šis išskirtinis Pol Roger šampanas pelnė daugybę gerbėjų, tarp kurių ryškiausiai šviečia sero Vinstono Čerčilio vardas. Jo aistra šiam šampanui buvo tokia didelė, kad jo garbei buvo sukurtas prestižinis Cuvée Sir Winston Churchill.
Pol Roger išsiskiria savo įsipareigojimu kiekviename gamybos etape siekti aukščiausių kokybės standartų. Vyndariai kruopščiai atrenka vynuoges iš patikimų vynuogių augintojų geriausiuose Šampanės regiono vynuogynuose. Šis kruopštus rinkimas, kartu su tradiciniais gamybos metodais ir ilgu brandinimu vėsiuose rūsiuose, užtikrina Pol Roger šampano unikalų charakterį.
Unikalus Pol Roger šampano stilius
Pol Roger šampanai pasižymi elegancija, subtilumu ir nepriekaištingu balansu. Didelis dėmesys skiriamas aukščiausios kokybės vynuogėms ir kruopščiam vyndarystės procesui, siekiant sukurti rafinuotus ir kompleksiškus šampanus.
Prestižiniai Pol Roger vynuogynai
Pol Roger rūpinasi 92 hektarais savo vynuogynų ir bendradarbiauja su patikimais vynuogių augintojais geriausiuose Šampanės regionuose. Šie vynuogynai yra išsidėstę trijuose pagrindiniuose regionuose, kurie kiekvienas prisideda prie Pol Roger šampano unikalumo :
Būtent šių skirtingų terroir vynuogių derlius ir kruopštus darbas giliuose ir vėsiuose rūsiuose leidžia Pol Roger kurti aukštos kokybės ir įvairaus stiliaus šampanus. Pol Roger rūsiai yra vieni giliausių ir vėsiausių Šampanėje, o tai lemia lėtą fermentaciją ir subtilius burbuliukus.
Brandinimas ir geriausias vartojimo laikotarpis
Pol Roger ne vintažiniai šampanai paprastai brandinami ne trumpiau kaip trejus metus, o vintažiniai ir prestige cuvée – dar ilgiau. Šis ilgas brandinimo laikotarpis suteikia šampanui dar daugiau subtilių niuansų ir elegancijos. Pol Roger šampanais galima mėgautis tiek jų jaunystėje, tiek leidus jiems subręsti .