Raudonasis sausas
Vynas daromas iš dviejų skirtingų vynuogynų, kurių dirvožemyje dominuoja molis.
Visų trijų vynuogių vynai fermentuojami kartu. Po fermentacijos vynas 12 mėn. brandinamas ąžuolo statinėse.
Gilios granato spalvos vynas kvepia džiovintų vyšnių, slyvų, pipirų, grybų, prieskoninių žolelių aromatais. Burnoje vynas vidutinio kūno. Juntami šilkiniai taninai ir gaivi rūgštis. Tai ilgaamžis vynas.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie ėrienos patiekalų, brandesnių sūrių, keptų kaštainių.
Piedmont legend Gaja's Tuscany outpost Ca' Marcanda produces a small range of wines using the region's main varieties. Promis is the estate's entry-level wine, a blend of Merlot, Syrah and Sangiovese. Each variety is fermented and matured separately for 12 months in oak before blending and bottling. This has a delicious nose of crushed rock, fresh berries, herbs and barrel spices. In the mouth the ripe, concentrated red, black and blue fruits are super-soft, silky and inviting, while a subtle framework of grainy tannins and fresh acidity lend structure. Herbal touches appear on the mid-palate, while the long, fresh finish features bright red fruits and a touch of spice. An utterly gorgeous wine.
Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.
Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.
Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.