Daugiasluoksnis ir tankus, ilgaamžis ir raumeningas vynas. Vynuogių sulčių fermentacijos ir maceracijos procesas trunko 3 sav. nerūdijančio plieno talpose. Vėliau vynas 12 mėn. brandintas mažose ir 18 mėn. didelėse ąžuolo statinėse.
Puikiai integruoti taninai, kurie pasklinda po gomurį ir suteikia vynui įtampos bei formos. Tvirto stuburo vynas.
Vyno brandinimo potencialas iki 2050 metų.
Rūgšties kiekis - 6,02 g/l
Likutinis cukraus kiekis -1,38 g/l
Sperss - vynuogyno, esančio vienoje geriausių Barolo komunų Serralunga, pavadinimas.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie sodrių žvėrienos su miško grybais patiekalų, jautienos išpjovos kepsnio ar ryškių, ilgai brandintų kietųjų sūrių pagardintų trumais
Very well integrated tannins that spread across the palate and give tension and form to the wine. Medium to full body. Chewy and juicy. Needs time to soften.
Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.
Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.
Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.