1–1 iš 1
Šis garsus ūkis turi įspūdingą istoriją ir gilias vyndarystės tradicij, todėl jis yra vienas prestižiškiausių Pomerol vynų gamintojų. Vyno ūkio istorija prasideda nuo Mähler-Besse šeimos, kuri 1917 metais įsigijo Château Latour ir pradėjo modernizuoti ir gerinti šio vyno kokybę. Mähler-Besse šeima užtikrino, kad vynas išliktų aukščiausio lygio ir per kelias kartas ūkis išliko jų rankose. 2003 metais ūkis buvo parduotas LVMH grupei (Moët Hennessy Louis Vuitton), kuriai vadovavo Bernardas Arnaultas. Nuo to laiko LVMH grupė toliau puoselėja vyninės tradicijas ir kokybę, išlaikydama jos prestižą ir reputaciją visame pasaulyje.
Skaityti daugiauRaudonasis sausas
Prestižiniai vynuogynai
Château Latour priklauso prestižiniai vynuogynai, įsigyti dar XIX amžiuje. Pomerolio regione šie vynuogynai užima aukščiausią vietą ir pasižymi unikalia geologija bei klimatu, kurie suteikia vynams išskirtinį charakterį. Vyninės pagrindiniai vynuogynai apima:
Merlot – pagrindinė veislė, kurios vynuogės užtikrina vynų gylį ir skonį.
Pomerol – smėlio ir molio dirvožemiai su gausiu geležies kiekiu, kurie suteikia vynams šilumos ir intensyvumo.
Vyninės vynuogynai užima apie 7 ha ir yra žinomi dėl savo reljefo bei išskirtinių augimo sąlygų. Be to, vynų kokybė labai priklauso nuo ‘Merlot‘ veislės kokybės, kuri vyrauja šiame regione.
Vyno stilius
Vynai iš Château Latour pasižymi elegancija, pusiausvyra ir nuostabiu aromatų kompleksiškumu, kuris atskleidžia ne tik vynuogynų unikalumą, bet ir jų unikalią terroir išraišką. Vynai yra puikiai subalansuoti ir rafinuoti. ‘Merlot‘suteikia vynams švelnų, bet galingą tanininį pagrindą, o prancūziškas ąžuolas prideda subtilų vanilės ir kepintų riešutų akcentą. Jie yra itin aromatingi ir subalansuoti, todėl puikiai tinka vartoti tiek jaunesni, tiek ir įgavę brandos.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
Vynai iš Château Latour turi didelį brandinimo potencialą ir geba nuostabiai vystytis. Jie brandinimo metu įgyja dar gilesnius ir sudėtingesnius aromatus. Dėl nuosaikaus ąžuolo naudojimo, vynai gerai subręsta ir ilgai išlaiko savo kokybę.