Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    97 / 100

López de Heredia Viña Tondonia Reserva Rioja DOC 2010

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

López de Heredia Viña Tondonia Reserva Rioja DOC 2010

30,00

Aprašymas

Vynas brandinamas 6 metus amerikietiško ąžuolo statinėse, rankomis pagamintose pačiame Lopez de Heredia ūkyje. Paskui dar 6 metus butelyje iki išleidžiant vyną į rinką.

Vanilės, džiovintų uogų, dūmo, kraujo aromatų. Burnoje vynas sausas, švelnus, smulkių gausių taninų, bei struktūrą palaikančios ryškios rūgšties. Poskonis ypač švelnus, besikeičiantis ir ilgas.

Dirvožemis: Sąnašinis molis ir kalkakmenis.
Derlius: Rugsėjo pabaiga – spalio pradžia, skinta rankomis
Vinifikacija: uogos atskiriamos nuo kotelių. Spontaninė fermentacija vyksta didelėse 25000 L talpose.
Rūgšties kiekis: 6g/l

Patiekimas

Tiekti 18–20°C temperatūros prie mėsos patiekalų. Vyndarys asmeniškai rekomenduoja derinį su česnakais, rosmarinu ir ančiuviais įdaryta ėriena. 

Vertinimas

97 / 100

James Suckling

This is as complex and savory as the rest of the Viña Tondonia wines, but also shows a tad more depth, with a hint of black plum and blue fruit on top of the orange rind, iron, tobacco and earthy spices. Expect some cedar and truffle to develop in the future. Juicy, zesty and tight, with a dusty tannins and bright berry fruit on the medium-to full-bodied palate.

Apie gamintoją

“Turbūt nė viena vyninė pasaulyje nesilaiko savo tradicijų taip išdidžiai ir atkakliai, kaip tai daro „López de Heredia“. Paradoksalu, bet tai kartu ir vyninė, kurios vynuogininkystė ir vyno gamyba yra puikus bei įžvalgus pavyzdys jauniems, į priekį žiūrintiems gamintojams visame pasaulyje ... ” Eric Asimov, The New York Times Pasaulyje yra vos kelios kitos vyninės, galinčios lygiuotis su Lopez de Heredia paveldu bei prestižu. Nuo tada, kai prieš 143 metus šią vyninę įkūrė Don Rafaelis Lópezas de Heredia, ji nedaug tepasikeitė. Šeima nuosaikiai laikosi vyndarystės doktrinos, nubrėžtos 1880-aisiais - gaminti vyną tik iš savo vynuogynų ir nedarant jokių kompromisų kantriai siekti geriausio įmanomo rezultato. Darbas vynuogyne nepasikeitė nuo 1880-ųjų. R. López de Heredia yra „tradicionalistai“, pergyvenantys ir išlaikantys tradicijas bei saugantys unikalų Riochos regiono paveldą. Fermentacija vyksta 72 dideliuose ąžuolo kubiluose, iš kurių kai kurie yra gaminti vyninės įkūrimo metais ir siekia 143 metų amžių. Po fermentacijos vynas itin ilgai brandinamas rankų darbo amerikietiško ąžuolo statinėse.

López de Heredia

López de Heredia

Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti