Vilnius

Klaipėda

  • Robert Parker

    95-97 / 100

M. Chapoutier Croix de Bois Chateauneuf-du-Pape AOC 2016

Raudonasis sausas

M. Chapoutier Croix de Bois Chateauneuf-du-Pape AOC 2016

113,00

Aprašymas

Rankomis surinktas derlius auga kvarcito ir smėlingo raudono molio dirvoje, Fermentacija vykdyta betoninėse talpose, maceracija truko 3 savaites. Vynas brandintas 14-16 mėn. Gervuogių uogienės, džiovintų braškių, figų, pyrago plutelės, rozmarino, levandų aromatų. Gaivus, lengvas, vaisiškas.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie kepto kalakuto ar anties, ilgai troškintų jautienos troškinių, pagardintų grybais. Taip pat puikus vyno derinys su kietais, brandžiais sūriais, kurie yra pagardinti trumais.

Vertinimas

95-97 / 100

Robert Parker

Apie gamintoją

„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“  ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“  – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“  apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.

Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“  pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.

„Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.

Daugiau apie „Chapoutier“ 

Jums galėtų patikti