Raudonasis sausas
Geriausias Mauro Molino vynas iš vieno vynuogyno dažnai pasižymi tvirčiausia struktūra ir didžiausiu kompleksiškumu. Net prastais derliaus metais, dėka labai geroje vietoje esančio Conca vynuogyno, pavyksta pagaminti puikų vyną. Fermentacija vykdyta 20 dienų nerūdijančio plieno talpose,maceracija -10 dienų. Vykdyta malolaktinė fermentacija. Vynas 18 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse.
Vynas kvepia rožėmis, džiovintomis spanguolėmis, raudonuoju saldymedžiu, vyšniomis, džiovintomis slyvomis, pušies žieve,juodąja arbata. Intensyvus, komplesiškas, ilgo poskonio.
Rekomenduotinas vyno vartojimas -2024/2045 metai.
Patiekti 16 - 18 °C temperatūros prie žvėrienos, sodrių mėsos patiekalų su grybų padažu bei kietų sūrių, tokių kaip Manchego, Parmigiano Reggiano ar Pecorino al Tartufo.
Dried-cherry and oaky notes on the nose, together with hints of roses and mild spices. Medium-to full-bodied with firm, spice-coated tannin and a long, savory finish. The mid-palate needs to fill out. Try from 2024.
Vyninė "Mauro Molino" įkurta 1953-aisiais prie seno šv. Martyno vienuolyno. Jai priklauso 10 hektarų vynuogynų, tačiau labiausiai ji didžiuojasi vynuogynais Vigna Conca ir Vigna Gancia, iš kurių derliaus gaminamas barolas. Daugiau nei pusė vynuogynų ploto užima 'Nebbiolo', apie 2,6 ha 'Barbera', maždaug po pusę hektaro – 'Dolcetto' ir 'Chardonnay' vynuogės. Nuo 1978 metų vyninei vadovauja Mauro Molino, enologijos mokslus baigęs Albos institute. Nors vyninė maža , tačiau pripažinta tarptautinių vyno kritikų. Robertas Parkeris apie šios vyninės barolą: "...skonio vaisinė bomba! Masyvūs, koncentruoti vynai, kuriuos galima brandinti ilgiau nei 20 metų."