Raudonasis
Agly slėnio šlaituose auginamos vynuogės, perteikia visas terrior savybes. Syrah vynuogės sukaupia skrudintų preiskonių aromatus, Grenache - pilną kūną, o Carignan- mineralų pojutį ir nokius, traškius taninus.
Vyno fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose. Maceracija trunka 2 - 4 sav. Dalis vyno brandinama nerūdijančio plieno talpose, likusi dalis (50%) - prancūziško ąžuolo statinėse.
Tamsios granato spalvos vynas kvepia juodųjų uogų, pievų žolelių, juodųjų pipirų ir rudeninių lapų aromatais. Burnoje juntami prisirpusių gervuogių, juodųjų serbentų, šokolado skoniai bei energingi ir nokūs taninai.
Patiekti 16 - 18°C temperatūros prie ėrienos kepsnio, vištienos kepsnio su naminiu barbekiu padažu ar kepto netikro zuikio.
One of the more polished, sexy examples of the cuvee, the 2015 Côtes du Roussillon Villages Latour de France Occultum Lapidem checks in as a blend of 50% Syrah, 40% Grenache and the balance Carignan and Mourvèdre, aged all in concrete tanks. It boasts killer notes of black raspberries, cassis, pepper and licorice, with just a hint of chocolate appearing with time in the glass. This medium to full-bodied, layered and beautifully textured red is an incredible value and will be impossible to resist over the coming 4-5 years, and I’m sure it will keep even longer.
Red plum and dried red berry flavors show underpinnings of dark chocolate and spice in this meaty red. Hints of black tea, olive and mineral linger into the tangy, tannic finish. Drink now through 2023.
„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“ ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“ – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“ apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.
Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“ pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.
„Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.
Daugiau apie „Chapoutier“