Vilnius

Klaipėda

Pieve Santa Restituta Brunello di Montalcino DOP 2017

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Pieve Santa Restituta Brunello di Montalcino DOP 2017

99,00

Aprašymas

Vynuogės šiam vynui auginamos nedideliuose  Renina ir Torrenieri vynuogynuose. Vynuogių fermentacija, maceracija ir 24 mėnesių brandinimas vykdomas atskirai. Po to vynai sumaišomi ir dar 6 mėnesius brandinami.  Intensyvios spalvos, vyšnių, prieskonių, kadagio, gėlių aromatai. Subrendę taninai, puikiai integruota rūgštis. Ilgo poskonio vynas.

Patiekimas

Patiekti 16-18 °C temperatūros prie jautienos, veršienos kepsnių, brandžių sūrių.

Apie gamintoją

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.

Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje.

Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.

Jums galėtų patikti