Šis putojantis vynas brandintas daugiau nei 6 metus su mielėmis pastoviai palaikant 17ºC temperatūrą.
Tviskančio auksinio atspalvio vynas kvepia prisirpusiomis geltonosiomis slyvomis, antaniniais obuoliais, šviežiomis mielinėmis bandelėmis bei vanile. Burnoje- gaivios rūgšties, kurią papildo kreminė vyno puta.
Likutinio cukraus apie 0 g/l.
Rūgšties kiekis -6g/l.
Patiekti 6-8 °C kaip aperityvą ar prie jūros gėrybių, riebios žuvies patiekalų.
„Agusti Torello Mata“ – vienas žymiausių kavos (cava) gamintojų. Vyninę valdo du broliai ir sesuo. Jų tėvas, legendinės kavos „Kripta“ kūrėjas, jau išėjo į pensiją, bet vis dar dalyvauja vyninės veikloje. Pats Agusti Torello yra atsakingas už Katalonijos someljė ruošimą, tad jo požiūris į vyno ir maisto derinimą yra ypatingas. Vyninės siekia savo vyną parduoti tik geros kokybės restoranams ir labai artimai bendrauti su virėjais. Pavyzdžiui, restoranas „El Bulli“ kas savaitę išpilstydavo tris dėžes jų kavos. Bendradarbiaujant su restoranu „El Celler de Can Roca“ po 6 metus trukusių eksperimentų buvo sukurtas naujas produktas – „Solid Cava“. Tai gėrimas, kurį mikroorganizmai gamybos metu paverčia putojančia klampia, tačiau visai nepakitusio skonio kava. Šis produktas labai dera su Ispanijos (ypač Katalonijos) molekulinės virtuvės patiekalais. Kokybės reikalavimai vyninėje ypatingi: vynmedžiai turi būti ne jaunesni nei 30 metų. ‘Macabeo‘ vynuogės auginamos pakrantėje, kur geriausiai sunoksta, ‘Xarel.lo‘ – centriniame Penedese (svarumas), ‘Parellada‘ – kalnuose (aromatas). Vyninėje kava laikoma su mielėmis ne mažiau nei 3 metus (oficialiai reikalaujama – 9 mėn.). Kava „Kripta“ laikoma su mielėmis net 5 metus. www.agustitorellomata.com