Putojantis
Šiam šampanui Chardonnay vynuogės yra auginamos Premier bei Grand Cru kaimeliuose. Dosage - 6-8 g/l.
Šis vynas yra puikus Blanc de Blancs šampano pavyzdys - blyškios aukso spalvos, smulkių ir greitai kylančių burbuliukų, ganėtinai intensyvaus aromato, kuriame dominuoja citrinos, svarainių, migdolų bei baltų gėlių kvapai. Burnoje sausas, minkštos putos, itin gaivios glotnios rūgšties bei puikiai subalansuoto skonio pasibaigiančio palaipsniui išryškėjančiu kreidišku minerališkumu.
Tiekti 8-10 °C temperatūros kaip aperityvą, su austrėmis, kepta žuvimi (jūros ešeriu) pagardinta bešamelio padažu, svieste keptomis jūros šukutėmis ar minkštais sūriais, tokiais kaip Langres.
This is fresh and floral on the nose, with a chalky mousse and clean-cut acidity framing flavors of poached pear and white cherry fruit, clover honey and slivered almond on the palate. Lasting, zesty finish of grated ginger and ground spice.
Viename garsiausių Šampanės kaimelių Cramant Jacques Diebolt ir Nadia Vallois padedami vaikų Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius šampano namus Diebolt-Vallois. Didžioji dalis 11 ha šeimai priklausančių vynuogynų turi Grand Cru bei Premier Cru statusą, kuriuose daugiausia auginama Cote des Blancs karalienė Chardonnay vynuogė. Iki 1992 metų beveik nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno mėgėjų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų bei vyno gidų Gault Millau Diebolt-Vallois nominavo metų šampano gamintoju. Nuo tada pasaulio vyno mėgėjai kasmet kaunasi dėl retų šio Chardonnay meistro šampano butelių, o vyno kritikai šį šampano gamintoją vertina aukščiausiais balais. Nepaisant šlovės ir dėmesio Diebolt-Vallois lieka šeimynine vynine, kurios variklis - itin šilti ir draugiški žmonės, tad Vyno klubui tikras malonumas šį puikų gamintoją pristatyti Lietuvos vyno mėgėjams.