Dėl savo daugiasluoksniškumo vyno entuziastų pamėgstas vynas. Jaunatviškas ir vaisiškas vynas kartu atskleidžia eleganciją ir taurumą. Pradžioje juntami braškių ir gėlių aromatai palaipsniui persimaino su žemiškumu, prieskoniais, grafitu. Vynas yra beveik geriausias gastronominis derinys prie itališkos virtuvės patiekalų. Biodinaminė vyndarystė dažnai grąžina gamintojus prie užmirštų tradicijų paieškų: 'Alicante Nero' buvo vietinė vynuogių veislė viršutinėje Maremma provincijoje, tačiau dėl komercinių priežasčių tapo veik nekultivuojama. Fermentacijos metu naudota 20% vynuogių su šakelėmis. Vynas 10 mėn. brandintas cementinėse talpose.
Patiekite 14-16°C su tuno tartaro, troškintos antienos, pomidorų ir chorizo dešros troškiniu.
"Ampeleia" įsikūrusi viduramžių miestelyje Roccatederighi, Maremos provincijoje vakarų Toskanoje. Vyninėje sukasi būrys veiklaus ir žingeidaus jaunimo, o jiems vadovauja “Ampeleia” siela Marco Tait, kuris valdyti ūkį pradėjo būdamas vos 22 metų. Per beveik dvidešimt veiklos metų vyninė iš pradžių persiorientavo į ekologinę vyndarystę, o paskui ir į biodinaminę. “Ampeleia” charakterio šaknys – ‘Cabernet Franc’ - vynuogių veislė, geriausiai išreiškianti terroir identitetą ir kartu pasakojanti jo istoriją. Ūkyje taip pat sirpsta ir Toskanoje rečiau sutinkamos Ronos slėniui būdingos veislės – ‘Grenache’ (Toskanoje vadinama ‘Alicante Nero’), ‘Carignan’ ir ‘Mourvedre’ – kurios formuoja sultingojo “Unlitro” vyno skonį.