Vieno litro talpos vynas Italijoje atspindi gilias ir stiprias tradicijas, tapusias draugiškumo simboliu. Todėl šis lengvas, vaisiškas, žemo alkoholiškumo vynas tapo šios tradicijos vedliu.
Vynas pagamintas iš skirtingų vynuogių veislių: Alicante, Carignano, Mourvèdre, Sangiovese bei Alicante Bouschet, susirpintų visai jaunų, netoli jūros esančių vynmedžių. Po fermentacijos vynas laikytas betono talpose 6 mėnesius. Jaunatviškas, lengvas vynas yra dinamiškas tiek nosyje, tiek burnoje. Vynas kvepia raudonomis uogomis, balzamiku, salsvais prieskoniais.
Patiekite 14-16 °C temperatūros. Vynas puikiai tinka su kepta mėsa, mėsainiais, ant grotelių keptomis kalakutienos dešrelėmis.
"Ampeleia" įsikūrusi viduramžių miestelyje Roccatederighi, Maremos provincijoje vakarų Toskanoje. Vyninėje sukasi būrys veiklaus ir žingeidaus jaunimo, o jiems vadovauja “Ampeleia” siela Marco Tait, kuris valdyti ūkį pradėjo būdamas vos 22 metų. Per beveik dvidešimt veiklos metų vyninė iš pradžių persiorientavo į ekologinę vyndarystę, o paskui ir į biodinaminę. “Ampeleia” charakterio šaknys – ‘Cabernet Franc’ - vynuogių veislė, geriausiai išreiškianti terroir identitetą ir kartu pasakojanti jo istoriją. Ūkyje taip pat sirpsta ir Toskanoje rečiau sutinkamos Ronos slėniui būdingos veislės – ‘Grenache’ (Toskanoje vadinama ‘Alicante Nero’), ‘Carignan’ ir ‘Mourvedre’ – kurios formuoja sultingojo “Unlitro” vyno skonį.