Vynas skaniai gaivus, gėlėtas, vaisiškas, šilkinių taninų, ryškios rūgšties. Elegantiškas ir elastingas.Mėlynės, spanguolės, citrinos, pušų spygliai, gvazdikėliai ir šviežios gėlės juntamos aromate. Vynas 6 mėnesius brandintas betoninėse talpyklose ir 6 mėnesius ąžuolo statinėse. Nefiltruotas.
Tiekti 14-16 °C prie mėsos troškinių su daržovėmis ir miško grybais, tuno tartaro, troškintos antienos, pomidorų ir čiorizo dešros troškinio
"Ampeleia" įsikūrusi viduramžių miestelyje Roccatederighi, Maremos provincijoje vakarų Toskanoje. Vyninėje sukasi būrys veiklaus ir žingeidaus jaunimo, o jiems vadovauja “Ampeleia” siela Marco Tait, kuris valdyti ūkį pradėjo būdamas vos 22 metų. Per beveik dvidešimt veiklos metų vyninė iš pradžių persiorientavo į ekologinę vyndarystę, o paskui ir į biodinaminę. “Ampeleia” charakterio šaknys – ‘Cabernet Franc’ - vynuogių veislė, geriausiai išreiškianti terroir identitetą ir kartu pasakojanti jo istoriją. Ūkyje taip pat sirpsta ir Toskanoje rečiau sutinkamos Ronos slėniui būdingos veislės – ‘Grenache’ (Toskanoje vadinama ‘Alicante Nero’), ‘Carignan’ ir ‘Mourvedre’ – kurios formuoja sultingojo “Unlitro” vyno skonį.