Putojantis sausas
Šiam proseko (prosecco) vynui derlius renkamas rankomis nuo 250 metrų vyninės prižiūrimų augaviečių Valdobbiadene DOCG.
Dirvožemio tipas: molis, smiltainis. Itališkas putojantis vynas - proseko, pagamintas iš seniausių vynmedžių, sąlygojančių išraiškingą aromatų paletę.
Spalva: blyški aukso.
Aromatas: rožės, citrusai, akacijų žiedai, obuoliai.
Skonis: lengvas, gaivus, minerališkas, vaisiškas, gėliškas.
Tiekti 8 - 10 °C temperatūros, kaip aperityvą ar su lengvais užkandžiais. Tinka prie žuvies patiekalų.
Visa Prosecco teritorija nėra vienoda! Nors regiono pakraščiuose plyti lygumos ir veši derlingi vynmedžiai, centrinėje dalyje aplink Valdobbiadene ir Conegliano miestelius, kraštovaizdis visiškai kitoks – aukštos kalvos stačiais šlaitais, terasomis susodinti vynmedžiai. Visai prie pat Valdobbiadene miestelio esančiame Col San Martino įsikūrusi ir Andreola vyninė gamina itin išraiškingo skonio Prosecco vyną. Vyninei vadovaujantis Stefano Pola remiasi ilgametėmis vyno gaminimo tradicijomis regione, tačiau nevengia ir modernių kokybę gerinančių sprendimų. Šeimos ūkiui priklauso 70 hektarų vynuogynų, kuriuose dominuoja Glera vynuogės, tačiau neužmirštamos ir senosios vietinės veislės – Verdiso, Bianchetta bei Perera. Pastaraisiais metais Andreola sulaukia gausių vyno kritikų liaupsių. O jų pirmasis, dar 1984 metais debiutavęs, vynas Vigneto Dirupo Brut Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG 2019 metais buvo apdovanotas pačiu aukščiausiu Gamberro Rosso įvertinimu – trimis taurėmis (Tre Bicchieri). Nenuostabu, kad šis vynas laimėjo geriausio titulą ir 2019 m. Lietuvos Vyno Čempionate.